12e HorecaEvenTT nog grootser

Met trots mogen wij melden dat er meer dan 450 bedrijven van maandag 11 t/m woensdag 13 februari naar Expo Asssen komen. Ruim 15.000 bezoekers laten zich informeren en inspireren voor de start van het horecaseizoen. Dit jaar vindt de 12e editie van HorecaEvenTT plaats. Voor het eerst is de gehele beursvloer uitverkocht!

Line-up culinaire kookwedstrijden bekend

Tien teams van verschillende toprestaurants hebben één doel: het winnen van de Grand Prix van Assen. Onder de deelnemende teams zijn er vijf restaurants met één Michelin ster en twee restaurants met twee Michelin sterren. De deelnemende restaurants zijn:

– De Loohoeve * uit Schoonloo

– Vive La Vie uit Groningen

– Ciel Bleu ** uit Amsterdam

– De Groene Lantaarn ** uit Zuidwolde

– ’t Amsterdammertje * uit Loenen aan de Vecht

– Bij Kees uit Zierikzee

– De Bloemenbeek * uit De Lutte

– Landgoed Lauswolt * uit Beetsterzwaag

– ’t Lansink * uit Hengelo

– Carelshaven uit Delden

Grand Prix EvenTT Culinair

De tien deelnemende teams – bestaande uit een wedstrijdschef, een assistente en een gastheer/gastvrouw – gaan de strijd aan door een feestelijke 4-gangenlunch op tafel te zetten, inclusief een aan tafel bereide amuse en aperitief. Het betreft een black-box wedstrijd. Het team kookt met producten die op dat moment worden aangeboden door Bidfood.

De winnaar

Per team worden er vier borden beoordeelt door een vakjury. Dit zijn chef-koks van Michelinsterren restaurants. Er wordt beoordeeld op harmonie & presentatie, originaliteit, moeilijkheidsgraad en smaak. De winnaar van Grand Prix EvenTT Culinair ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van maar liefst €5000,- welke wordt aangeboden door de Hoofdsponsor Bidfood.