Meer dan 5.000 bezoekers op World Food Day 2017!

Meer dan 5.000 bezoekers op World Food Day 2017!

Met veel plezier kijken we terug op de tweede editie van World Food Day. Meer dan 5.000 bezoekers ontdekten het verhaal achter ons voedsel met onder anderen talkshows, workshops, excursies, masterclasses en een koffie escape game.

Op Wereldvoedseldag wordt elk jaar in meer dan 150 landen wereldwijd stilgestaan bij de problemen en oplossingen die schuilgaan achter honger. Een dag die relevanter is dan ooit, want voor het eerst in 17 jaar is het aantal mensen met honger weer toegenomen.

Samen met onze partners hebben we meer dan 50 programma-onderdelen neergezet. Ons doel was om op een laagdrempelige en leuke manier een inhoudelijke boodschap over te brengen, door onder andere kinderen de maaltijd van de toekomst te laten koken onder leiding van Pierre Wind of Masterchef winnares Estée Strooker die praktische tips gaf voor in de keuken om het voedselsysteem te verbeteren. Wij zijn erg trots dat het dit jaar weer gelukt is om bezoekers op verschillende manieren bewust te maken van alles wat er schuil gaat achter je bordje eten.

 

 

Dit jaar vond het landelijke World Food Day plaats in Ede; een plek in het hart van de food valley regio. Samen met ambassadeur Marijn Frank (Keuringsdienst van Waarde) zetten we Wereldvoedseldag op de kaart.
World Food Day is een initiatief van de Gemeente Ede en het Ministerie van Economische Zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *