Maak je klaar voor heerlijke Lavazza-koffie deze kerst

Maak je klaar voor heerlijke Lavazza-koffie deze kerst

Het is bijna kerst, en dat betekent dat we weer heerlijke kerstkoffie kunnen gaan serveren. Koffie is heerlijk zoals het is maar je kunt het gemakkelijk een extra vleugje van het kruidige kerstseizoen geven. Kerstmis is namelijk vol met bekende geuren en smaakvolle tradities – en dit geldt ook voor koffie.

Wij Nederlanders houden van koffie, Nederland behoort namelijk tot de landen van wie de inwoners de meeste kopjes koffie per dag drinken. Omdat iedereen gek is op de geur van kaneel op hete pap, vanille in een zoet dessert of een kopje vers gezette koffie, komen de volgende tips de aankomende feestdagen goed van pas.

De koffiedeskundigen van het Lavazza training center in Turijn hebben namelijk drie recepten ontwikkeld waarmee je door karaktervolle kruiden aan je kop koffie toe te voegen heerlijk in de kerststemming komt. Het maakt niet uit of je een liefhebber bent van de filter-methode of de percolator, door karaktervolle kerstkruiden toe te voegen geef je je kopje koffie net een extra smaak, die een mooie aanvulling is op de smaak en de tonen van de al zo heerlijke koffie.

Kerstmis in elke kop
Probeer de volgende recepten uit en experimenteer met de koffie door vanille, kaneel, biologische sinaasappelschil, kardemom en grofgesneden pepers toe te voegen.

Koffie met vanille
Aanbevolen koffie:

– Lavazza Filtro Delicato, met koffiekarakteristieken van Zuid-Amerika: Braziliaanse natuurlijke Arabica-bonen geven de koffie body en zoetheid, terwijl een zorgvuldige selectie Robusta-bonen een milde chocolade-afwerking oplevert.
– Qualità Oro: een selectie van de beste 100% Arabica bonen, voornamelijk uit Latijns-Amerika, met een onmiskenbare smaak en hints van mout en honing.

Voeg voor het zetten een ¼ vanillestokje toe aan de koffie

 Koffie met zwarte peper
Aanbevolen koffie:

– Lavazza Filtro Tradizionale, een premium mix van zorgvuldig geselecteerde Arabica en Robusta bonen, vakkundig vervaardigd door Lavazza om een medium intensiteit en nasmaak van gedroogde vruchten en cacao tonen te leveren.
– Crema e Gusto: de perfecte combinatie van intense aroma en volle smaak. Het bestaat uit een selectie hoogwaardige Arabica en Robusta bonen met een geurige smaak en een aangename chocoladeachtige afwerking.
Voeg drie grofgesneden zwarte peperkorrels toe aan de koffie voordat u gaat brouwen.

 

Koffie met kaneel en sinaasappel
Aanbevolen koffie:

– Lavazza Filtro Delicato, met koffiekarakteristieken van Zuid-Amerika: Braziliaanse natuurlijke Arabica-bonen geven de koffie body en zoetheid, terwijl een zorgvuldige selectie Robusta-bonen een milde chocolade-afwerking oplevert.
– Qualità Rossa: het meest iconische merk van Lavazza, een erkend symbool en een unieke rijkelijk gearomatiseerde koffie waarvan de body en zoetheid voortkomt uit de Braziliaanse Arabica-bonen en de intensiteit en warme tonen van cacao voortkomen uit Robusta-bonen uit Afrika en Zuidoost-Azië.
Voeg een stuk biologische sinaasappelschil en een kaneelstokje van centimeter aan de koffie toe voor het zetten.

Met deze recepten ben je klaar voor een heerlijke kruidige kerst, welke koffie ga jij proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *