‘Never plan a picnic’ – lancering van een nieuw Weltevree product tijdens IMM Keulen 2018

‘Never plan a picnic’ – lancering van een nieuw Weltevree product tijdens IMM Keulen 2018

Nederlands designlabel Weltevree start het nieuwe jaar met de internationale lancering van haar nieuwste product tijdens IMM Keulen 2018. Deze beurs staat in het teken van de laatste trends die de meubel- en interieursector vorm zullen geven. Van 15 tot 21 januari presenteren honderden producenten uit de sector hun collectie.

Weltevree zette het afgelopen jaar grote stappen met onder meer expansie in het buitenland en de versterking van het team met Desirée de Jong (Creative director), afkomstig als Art director van designlabel Moooi.

Tijdens IMM zal deze groei uitgedrukt worden in een compacte maar krachtige Weltevree presentatie met bijzondere aandacht voor de Tablebench, het nieuwste product in de collectie. De Tablebench is een multifunctionele en moderne interpretatie van de klassieke picknicktafel. Je herkent het direct, zonder het te kennen.

Herontwerp van een archetypisch product
Hoewel de klassieke picknicktafel een goed uitgebalanceerd tuinmeubel is, wordt dit vaak ervaren als een immobiel en beperkt product in gebruik. Dit inspireerde ontwerper Jaïr Straschnow tot het ontwikkelen van een moderne interpretatie van de picknicktafel. De in Amsterdam gevestigde en van origine Israëlische ontwerper heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, vindingrijke producten. Straschnow: “Ik ben groot fan van multifunctionele meubels; als een product met succes meer dan één taak kan vervullen, heeft het meer reden om te bestaan.”

“Als een product met succes
meer dan één taak kan vervullen,
heeft het meer reden om te bestaan.”
Jaïr Straschnow, ontwerper.

Straschnow heeft er allereerst een ‘halve’ picknicktafel van gemaakt, waarmee het product in zijn functie uitzonderlijk veel meerwaarde krijgt. De Tablebench is een ideale werkplek, maar ook een terras-, tuin- en balkontafel of bank. De toepasbaarheid in verschillende settings maakt hem veelzijdig en krachtig en een aanwinst voor Weltevree.
Het designlabel heeft met de keuze voor het milieuvriendelijke verduurzaamde Accoya® hout bewust ingezet op de hoogste kwaliteit en innovatie in zijn soort. De gegarandeerde levensduur van 50 jaar (!) maakt dit hout uitzonderlijk duurzaam.

IMM Keulen 2018
Samen met de Tablebench worden onder andere de Patioset (ontworpen door Bertjan Pot) en de Forestry Table (ontworpen door Floris Schoonderbeek in samenwerking met Staatsbosbeheer) gepresenteerd tijdens IMM. Bezoek de wereld van Weltevree van 15 tot 21 januari in hal 3.2 stand E 046 van Koelnmesse, Keulen.

Over Weltevree – Undivided Attention
Weltevree wil mensen inspireren om de gevestigde ideeën rond welzijn en luxe te heroverwegen, ten gunste van een bewuster, socialer en rijker leven.

Met onze collectie streven we naar een nieuwe definitie van kwaliteit; door ervaringen te creëren die je welzijn bevorderen. Elk product ontstaat uit een zekere noodzaak om mensen beter te kunnen bedienen dan eerder beschikbaar was. Onze producten stimuleren je om je omgeving het hele jaar door te verkennen en deze op een nieuwe manier te gebruiken.

Design products to support quality time!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *