Dries Michels van Chocolaterie Friandries wint De Chocoladeshow op RTL4

Dries Michels van Chocolaterie Friandries wint De Chocoladeshow op RTL4

Tilburg, 27 december 2017 – Met bijzondere creaties, zoals Van Gogh’s Sterrennacht van chocolade, een chocolade-graffitimuur en een prachtig dessert, won Dries Michels (26) – bekend van chocolaterie Friandries – afgelopen zondag De Chocoladeshow op RTL4. “Het is heel speciaal om deze show te winnen.”

Aan De Chocoladeshow deden, anders dan bij programma’s als Heel Holland Bakt, alleen professionele chocolatiers mee. “Alleen al daarom was het voor mij fantastisch om mee te doen,” vertelt Dries. “Het is zo leuk om mensen te leren kennen die dezelfde passie delen en die mooie dingen maken met chocolade. Ik heb tijdens de show heel veel geleerd. Dat ik uiteindelijk de show ook nog won, is natuurlijk helemaal speciaal. Vooral ook omdat ik de enige deelnemer was zonder chocolatier-opleiding – ik ben opgeleid tot gespecialiseerd kok en heb in diverse restaurants gewerkt. Tot het moment van de opname had ik bijvoorbeeld nog nooit een showstuk gemaakt.”

Frisse kijk op chocolade
Twee jaar geleden besloot Dries zich volledig te richten op chocolade en tijdens De Chocoladeshow kon hij zijn veelzijdigheid laten zien. Waar de meeste mensen bij chocolade denken aan bonbons met vulling van room of hazelnoot, heeft Dries een heel frisse kijk op chocolade. In het assortiment van Chcolaterie Friandries zitten dan ook verrassende creaties, zoals chocolade met kokos, rode peper en limoenblad. Het waren die unieke smaakcombinaties en zijn creativiteit die hoge ogen gooiden bij de jury.

Chocolade-atelier in Tilburg
Als winnaar van De Chocoladeshow mag Dries, samen met chocoladeproducent Swiss, een eigen reep ontwikkelen. “Wat precies de mogelijkheden zijn, weet ik nog niet. Maar ik houd erg van citrusvruchten, dus het zou leuk zijn om daar iets mee te doen,” vertelt Dries. “En verder blijft Friandries zich de komende tijd ontwikkelen. Onze pop-upstore aan de Willem II-straat in Tilburg wordt in het voorjaar omgebouwd tot een chocolade-atelier. Wanneer het zover is, wordt ook het assortiment uitgebreid met nog meer bijzondere creaties en smaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *