Instock finalist voor Circular Award 2018

Instock finalist voor Circular Award 2018

Amsterdam, 10 januari 2018 – Restaurant Instock is een van de vijf finalisten voor de Circular Award 2018. Uit 140 inzendingen zijn vijf winnaars gekozen in verschillende categorieën, Instock heeft gewonnen in de categorie Biomassa en Voedsel. Op 15 januari pitchen de finalisten tegen elkaar in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire product of project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. In drie restaurants in Amsterdam, Utrecht en Den Haag wordt gekookt met ‘gered’ voedsel: voedsel dat anders weggegooid zou worden. Wereldwijd wordt zo’n 1,3 miljard ton voedsel per jaar verspild. Instock heeft inmiddels al meer dan 330.000 kilo voedsel gered. Naast de drie restaurants heeft Instock onder anderen ook een eigen kookboek, foodtruck en bieren van geredde aardappelen en brood.

Instock heeft zich inmiddels bewezen als een onderneming die met een gezond businessmodel echte circulaire impact weet te creëren in de praktijk. De jury is onder de indruk van de opschaling sinds het eerste pop-up restaurant. Door de uitbreiding van activiteiten pakt Instock voedselverspilling in de gehele keten aan, van producenten en horeca tot de consument.

Circular Award 2018
De vijf finalisten pitchen op 15 januari tussen 15:00 en 17:00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury. De award wordt uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Jury
Onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) selecteert een deskundige jury, bestaande uit acht gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, het meest opvallende circulaire initiatief. Juryleden zijn onder andere Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie), Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie), en Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid).

De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. De award wordt uitgereikt tijdens de start van de derde Week van de Circulaire Economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *