FINALISTEN FUTURE TALENTS 2018 BEKEND

FINALISTEN FUTURE TALENTS 2018 BEKEND

PERSBERICHT
FINALISTEN FUTURE TALENTS 2018 BEKEND
Talenten verrassen
topjury
tijdens
voorronde
Op
maandag
22 januari
heeft
de
voorronde
plaatsgevonden
om
de
jaarlijkse
vakwedstrijd
voor
gastronomisch
en
gastvrijheidstalent:
Future
Talents.
De
tale
nten
van
vijftien
witte
brigades
van
Neder
landse
koksopleidingen
zijn met elkaar
de
strijd
aangegaan. Ze moesten één hoofdgerecht
vanuit
een
black
box
te
bereiden
Daarna presenteerden
de kooktalenten hun
gere
chten aan de professionele jury die bestond uit
SVH
Meesterkok
Onno
Kokmeijer
(executive chef restaurant
Ciel
Bleu**) en SVH
Meesterkok
Jeroen
Robberegt
(executive
chef
Pulitzer
Amsterdam).
De hoofdelementen
uit
de
black
box waren
een
zonnevis van Schmidt Zeevis
en
groenten van
Rungis
.
De
jury lette bi
j de beoordeling vooral op
creativiteit,
presentatie
en kooktechniek. Van de vijftien
Nederlandse
teams zijn er
negen
witte brigades
door naar de finale
op
9 april. Ze
strijden
dan tijdens
de achtste editie
van
Future
Talents
tegen
zes
geselecteerde intern
ationale team
s en de winnaar
van
vorig
jaar.
Bij
de
zwarte
brigades
zijn
eveneens
15 talenten van verschillende Nederlandse
vakscholen
het tegen
elkaar
op
gaan nemen. Zij
hadden
als
opdracht
gekregen
om
een
cocktai
l te maken
voor
een
driekoppige
jury: Cin
dy Borger (gastvrouw/sommelier
restaurant
De Groene L
antaarn**),
SVH
Meestergastheer
Pasquinel
Kolk (restaurant
service
manager
bij
restaurant
Ciel
Bleu**) en
Annebel
van der
Laak (lady bartender
van
Twenty
Third
Hotel
Okura
Amsterdam
).
De
jury
was
zeer
enthousiast over de verschillende cocktailcreaties,
waarvan
er twee bovendien
alcoholvrij
waren. Er
is
vooral gelet op
ingrediëntenkeuze, smaak,
uiterlijk
en presentatiewijze
van
de
cocktails.
Uiteindelijk
vielen
er
vijf
vakscholen af
en
gaan
er
tien
door
naar de finale,
waarin
ze gaan
strijden
tegen
de
zes
buitenlandse scholen.
De
finalewedstrijd
vindt
op
9
april
2018
plaats
in het Miele
Experience
Center
in
Vianen.
Het
belooft
een
heus
gastronomisch
spektakel
te worden. De jury bestaat dan wederom uit
de top
van
de
Nederlandse gastronomie. De jury’s beoordelen dan zestien talentvolle witte en zestien talentvolle
z
warte brigades
op
hun
gastronomie en gastvrijheid.
Finalisten
Witte Brigade
Future
Talents
2019
Finalisten
Zwarte Brigade
Future
Talen
ts
2018
Albeda College Rotterdam
Albeda College
Maassluis
Cas
Spijkers
Academie /
Cingel College
Cas Spijkers
Academie
/ ROC
Nijmegen
De Rooi Pannen Eindhoven
De Rooi Pannen Tilburg
Deltion
College
ROC
De Leijgraaf
Sterklas Amsterdam
Albeda Co
llege Rotterdam
Albeda College
Maassluis
Cas Spijkers Academie / Cingel
College
ROC Nijmegen
Cas Spijkers
Academie
Twente
Rooi Pannen Tilburg
Deltion
College
Landstede
Sterklas Amsterdam
MBO Amersfoort
Over
Future
Talents
Future
Talents
is
een initiatief van
Koppert
Cress, Miele,
Food
Inspiration
(verenigd in de Stichting
Talent van
de
Toekomst Bokaal)
en
twintigtal
kwaliteitsleveranciers
uit
de professionele
gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwali
teit en
continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.
Future
Talents
is een wedstrijd, die jaarlijks
wordt georganiseerd.
De Stichting Talent van de Toekomstbokaal stelt zich ten doel om potentiele talenten in de
gastronomie een platform te
beiden
wa
arop
zij
met hun gelijken
kunnen wedijveren om de
titel
Future
Talents.
Elk jaar organiseert de stichting de wedstrijd
Future
Talents, waarin zowel teams van de zwarte als
witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. Het evenement vindt plaats in een pro
fessionele
omgeving, met gebruik van
de
beste producten. De beoordeling is in handen van prestigieuze
professionals uit de
gastronomie.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Wilt u meer beeldmateriaal, extra
informatie, interviews aanvragen of o
p 9 april verslag doen van de finale?
Neem dan contact op met Frank
Lindner,
fra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *