TWEEDE NEDERLANDSE VESTIGING MOTEL ONE

TWEEDE NEDERLANDSE VESTIGING MOTEL ONE

Vlooienmarktcharme en oude Nederlandse meesters in een luxueus design jasje

Amsterdam, 22 januari 2018. De succesvolle Duitse hotelketen Motel One opent een tweede vestiging in Amsterdam. Voor de inrichting van dit centraal gelegen hotel aan het Waterloopplein is gekozen voor drie thema’s: vlooienmarkt, upcycling en oude Nederlandse meesters. Inspiratie voor het design komt onder andere voort uit de nabijgelegen vlooienmarkt op het Waterlooplein. De Nederlandse kunstenaar Piet Hein Eek combineerde deze thema’s op vakkundige wijze, waarbij uitvergrote werken van de oude meesters in combinatie met antieke objecten in het oog springen. Kamers zijn beschikbaar vanaf €89,- per nacht.

Nederlandse uitbreiding voor Motel One
‘We zijn trots om onze positie in de Nederlandse markt te versterken met een tweede hotel in Amsterdam,’ aldus Dieter Müller, CEO en oprichter van de Motel One Group. ‘Het nieuwe hotel onderstreept onze uitbreidingsstrategie, die zich richt op het oprichten van Motel One hotels op centrale locaties in alle aantrekkelijke steden van Europa voor betaalbare prijzen – in lijn met ons motto ‘Like the Price. Love the Design’. Motel One Amsterdam-Waterlooplein ligt op loopafstand van Rembrandthuis museum en de vlooienmarkt op het Waterlooplein.

Luxueuze vlooienmarktcharme
In het tweede Amsterdamse hotel heeft Motel One gekozen voor een bijzondere en luxueuze interpretatie van vlooienmarktcharme. Zo worden oude ramen, deuren, kasten en houten planken als muurbekleding gebruikt, siert een kroonluchter van antieke vlooienmarktlampen het plafond en creëerden zij een fijne werktafel met geïntegreerde en zelfgemaakte tafellampen door de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek. Niet alleen geven deze elementen het hotel een speciale en lokale touch, het design ondersteunt tegelijkertijd Motel One’s geloof in duurzaamheid.

Oude meesters versus lokale moderne designers
Zowel Nederlandse oude meesters als moderne, lokale designers worden in het nieuwe hotel geëerd. Zo maken gasten op een relaxte manier kennis met Nederlandse kunst via een uitgebreide muurbewerking van close-up details, geïnspireerd op meesters als Rembrandt en Vermeer maar wordt ook aandacht besteed aan lokale designers. Neem plaats op een van de gedetailleerde stoelen van Moooi of de barkrukken van Pepe Heykoop, waar ook gerecyclede materialen in zijn verwerkt. De perfecte imperfectie door het gebruik van oude en moderne elementen maakt het overall design van het nieuwe Motel One Amsterdam-Waterlooplein hotel aantrekkelijk.

Adresgegevens
Motel One Amsterdam-Waterlooplein
Valkenburgstraat 90
1011 LZ Amsterdam

Websites
Motel One
http://www.motel-one.com/nl/
Motel One Amsterdam-Waterlooplein
https://www.motel-one.com/nl/hotels/amsterdam/hotel-amsterdam-waterlooplein/

—————————————————————————————————————————————Motel One
Like the price. Love the Design. – Motel One, de multi-award winnende design hotelgroep heeft zich succesvol gepositioneerd in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Nederland en Zwitserland met 60 hotels en ongeveer 16.550 kamers (september 2017). Branche experts en gasten waarderen de unieke combinatie van hoge kwaliteit meubelen, exclusief design, een hoge service standaard en eersteklas locatie in het centrum van de stad voor een aantrekkelijke prijs. Het bedrijf is opgericht in 2000 en heeft het hoofdkantoor in München. In het derde kwartaal van 2017 genereerde Motel One een omzet van €110 miljoen euro met een gemiddelde bezettingsgraad van 79.4%.
Motel One Facebook Motel One Instagram Motel One Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *