Bella Sardegna start met duurzaam en kostenbesparend Tapsysteem van Birrificio Angelo Poretti

Nederlandse Bier primeur bij Bella Sardegna in Roden.

Het eerste ristorante waar dit systeem geplaatst is, is Bella Sardegna in Roden (Drenthe) van de eigenaren Chris Behrendt en Tom Simwula.

Na een grondige smaaktest, een klantenonderzoek en een testperiode is uit de resultaten gebleken dat een Italiaans restaurant/pizzeria met uniek Italiaans bier aansluit bij de wens en verwachting van haar gasten.
In juni 2017 is Bella Sardegna gestart met een nieuwe bierkaart waarop maar liefst keuze is uit 10 soorten Birrificio Angelo Poretti.
Na 5 maanden is de tussenstand opgemaakt en geconcludeerd dat er aanzienlijk meer bier is verkocht(bijna verdubbeld), er meer enthousiaste gasten zijn en er meer mogelijkheden in bier/spijscombinaties zijn. Daarnaast is positief ervaren dat er geen schoonmaakkosten zijn, geen statiegeld van toepassing, er gewerkt wordt met een biologisch afbreekbaar fust welke lichter in gewicht is, een langere houdbaarheid na opening van het fust, minder derving doordat er geen bierresten in het fust achterblijven en er tot slot zonder koolzuur getapt wordt wat in een lekkerder biergevoel resulteert.
Al met al veel redenen om met een goed gevoel op gepast culinaire wijze op 9 november jl. de samenwerkingsovereenkomst te tekenen. Samen met de importeur Foodimpuls en Venditore Albert Meijer,  was de directie van verkooppartner Schiava, de heer Guido Akkerman, aanwezig om samen met Chris Behrendt  het contract te tekenen. Uiteraard onder het genot van een heerlijke Angelo Poretti 8, vers van de tap!

Birrificio Angelo Poretti is 1 van de 4 grootste biermerken in Italië en is het enige biermerk dat nog in Italië gebrouwen wordt.
Birrificio Angelo Poretti positioneert zich richting ristorante `s/restaurants die zich willen onderscheiden als volledig authentieke Italiaanse eetgelegenheid. Vanuit de samenwerking met het kookinstituut Alma zijn er talloze bier/spijscombinaties mogelijk.