DE ADALBERT-RAPS-STIFTUNG STUURT TRUFFELJAGERS NAAR NEDERLAND

Innovatief evenement voor de slagers van de toekomst van 8 tot 10 oktober 2017 in Amsterdam 

Nieuwe stad, nieuw concept: de Adalbert-Raps-Stiftung organiseert de volgende truffeljacht in Amsterdam. Voor het eerst heeft dit inspirerende evenement voor slagers ook een gastgever: Brandt & Levie Worstmakers bieden u een kijkje achter de schermen van hun succesvolle onderneming en presenteren typische Nederlandse en internationale vernieuwingen in het slagersvak. Een ander centraal thema dat aan de orde komt is de vraag waarom slagers zich ook zouden moeten bezighouden met vleesvervangende producten.

Vanuit verschillende hoeken krijgen slagers steeds weer te horen dat ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Maar zo eenvoudig is dat niet. Dat komt niet alleen omdat de markt om exotische vleesproducten vraagt, maar ook omdat steeds meer producten gevraagd worden die in eerste instantie weinig met het slagersvak te maken hebben, bijvoorbeeld vegetarische worsten of pasteitjes bereid uit insecteneiwitten. In de keuken van de worstmakers Brandt & Levie staan bij dit inspirerende evenement op het programma: grenzen overschrijden, excentrieke ideeën ontwikkelen én enkele verrassingen.

Op de dag van aankomst wordt begonnen met een gemeenschappelijk avondeten met Geert van Wersch van Brandt & Levie. Hij laat uit eerste hand zien hoe men met gedurfde eigen creaties voor internationale aandacht kan zorgen. Na de aftrap bij de gastheer gaat u de volgende dag naar Kitchen Republic. Daar huren beginnende ondernemers kleine laboratoria waar ze hun innovatieve voedingsproducten testen. De lunch bij Kitchen Republic moet de heersende smaakgewoontes uitdagen en inspireren.

Daarna gaan we terug naar de worstwinkel van Brandt & Levi waar in een rondleiding het productieproces wordt getoond. Aansluitend maken de deelnemers in een worstworkshop hun eigen rauwe worst en slaan daarbij nieuwe wegen in. Slakken en zeevruchten in een knapperig worstomhulsel? De worstmakers laten zien van welke visie zij uitgaan bij hun receptuurontwikkeling. Bij het proeverijdiner kunt u verschillende hapjes uit het assortiment van Brandt & Levie proeven.

Dinsdag staat helemaal in het teken van de historische Foodhallen Amsterdam, waar u tijdens voordrachten van experts startende ondernemers met buitengewone concepten en specialiteiten leert kennen, mensen die u normalerwijze niet gemakkelijk tegenkomt.

De truffeljacht Amsterdam is bedoeld voor alle geïnteresseerde slagers, agrariërs en jonge ondernemers in de vleessector die open staan voor nieuwe ideeën. Deelnemers dienen over kennis van het Duits of Engels te beschikken, er is geen tolk/vertaler Nederlands.

Nadere informatie en details over de aanmelding en deelnemerskosten kunt u vanaf nu vinden onder www.trueffeljagd.org en onder www.facebook.com/trueffeljagdraps.

Programmaoverzicht:

Zondag 8 oktober, vanaf 17.00 uur: welkomst- en openingsdiner met Geert van Wersch van Brandt & Levie

Maandag 9 oktober, 9.00 – 22.00 uur: aftrap in de worstwinkel van Brandt & Levie, bezoek aan de Kitchen Republic met lunch, terugkeer naar de gastgever waar u een kijkje achter coulissen zult nemen, rauwe-worstworkshop en een gemeenschappelijk „Brandt & Levie Proeverij-Diner“

Dinsdag 10 oktober, 9.00 – 16.00 uur: bezoek aan de „Foodhallen“ met interactieve voordrachten, lunch en rondleiding.

Over de Adalbert-Raps-Stiftung

In 1976 werd de Adalbert-Raps-Stiftung opgericht vanwege van een testamentaire beschikking van de apotheker en visionaire industrieel Adalbert Raps. Sindsdien zet de stichting uit Kulmbach zich al bijna 40 jaar in voor sociale projecten alsmede voor onderzoeksprestaties in de levensmiddelenbranche. De Adalbert-Raps-Stiftung is stille genoot van RAPS GmbH & Co. KG.

Foto: Geert van Wersch, Jiri Brandt and Samuel Levie.