LINDENHOFF FINE FOOD FARM

maandag 25 september 2017

Een afwisselend programma op het kookpodium, culinaire colleges, telers, boeren en een internationale spreker: je bent van harte welkom op de Lindenhoff Fine Food Farm. Meer dan 40 leveranciers uit Nederland, Italië, Frankrijk en Zwitserland presenteren hun product, visie en ambacht.

JOEL SALATIN

Ooit ontdekt door Michael Pollan (VS), peetvader van de mondiale voedselbeweging, werd hij in 2011 door TIMES Magazine uitgeroepen tot de meest innovatieve boer ter wereld. Joel Salatin is een spraakmakende pionier, die zijn bedrijf Polyface Farms in Swoope, Virginia tegen de stroom in ontwikkelde. Op een stuk land met kale, uitgeboerde plekken bouwde hij in de voetsporen van zijn vader een opmerkelijk divers en vitaal agrarisch landschap op: een polycultuur van planten, bomen en dieren die ingenieus op elkaar zijn afgestemd tot een productief organisch geheel.

Polyface Farms is een authentieke plek waar de productiviteit van de levende natuur met vaak verbijsterend eenvoudige innovaties naar nieuwe hoogtes is gebracht. Een operatie die netto CO2 uit de atmosfeer haalt en vastlegt in de bodem, zonder chemische en agro-industriële inputs, maar met plek voor high-tech vernuft. Een boerenbedrijf dat producten van de hoogste kwaliteit direct levert aan duizenden klanten en tientallen restaurants, en dat wekelijks honderden bezoekers ontvangt. En een gemeenschap waar zo’n 25 kleine zelfstandigen in verbinding met elkaar hun eigen boterham

verdienen, en jonge mensen een unieke praktijkopleiding volgen. Speciaal om de Nederlandse horeca te inspireren komt hij op 25 september naar Baambrugge.

We ontvangen je om 12.00 uur met een welkomsdrankje en een oester van Goede Vissers op het foodplein rondom de hooiberg. Tot 18:00 uur bieden we je een afwisselend programma waarbij je kennis maakt met nieuwe smaken en producenten van bekende producten.

Wil je aanwezig zijn op de LFFF? Mail naar lfff@lindenhoff.nl voor toegangscodes en registreer op www.lfff.nl