Calendar

jan
22
ma
Gastro Tek
jan 22 – jan 23 hele dag
Gastro Tek

Geen twijfel mogelijk – de drankjes en hapjes die tijdens de horecavakbeurs Gastro_Tek 2017 in Wunderland Kalkar rondgingen waren ‘gewoon erg lekker!’. Dat vonden zowel de Nederlandse als de Duitse vakbezoekers die de volgeboekte beurshallen van Messe Kalkar bezochten. Gesterkt door (vetarme) friet, zalmhapjes, Crêpes Suzette, Aziatische gerechten (met nieuwe sauzen), ‘sexy’ Trend-Cocktails en de nieuwe Bubble Tea en IJs-Slush, konden de gasten het grote aanbod van de professionele exposanten op deze grensoverschrijdende vakbeurs prima behappen

feb
5
ma
HorecaEventt
feb 5 – feb 7 hele dag
HorecaEventt

Dé vakbeurs van het Noorden voor horeca, grootkeuken en recreatie

mrt
5
ma
Horecabeurs Goes 2018 @ Goes
mrt 5 @ 10:00 am – mrt 6 @ 7:00 pm
Horecabeurs Goes 2018 @ Goes

Horecabeurs Goes is dé vakbeurs van het Zuidwesten voor professionals uit de horeca, recreatie en toerisme, met alles onder één dak. Van lokaal geproduceerde (streek)producten en horecavakwedstrijden tot speciale dranken en grootkeuken apparatuur. De komende editie is de 55e en dit jaar zal de beurs sfeervoller zijn dan ooit met ruimte voor 10.000 m2 beursoppervlakte verdeeld over de Noordzeehal en de Westerscheldehal. Hiermee is de beurs qua omvang terug op het niveau van enkele jaren geleden.

mrt
14
wo
Wine Regions Event @ Amsterdam
mrt 14 @ 6:00 am
Wine Regions Event @ Amsterdam

Op woensdag 14 maart 2018, enkele dagen voor Prowein in Düsseldorf, vindt in Amsterdam een nieuw evenement plaats.
Het ‘Wine Regions Event’ is een gezamenlijk initiatief van Perswijn Magazine en Pitch Communicatie en PR. Op dit eendaagse event kunnen wijngebieden en kleine, opkomende wijnlanden hun wijnen presenteren aan de Nederlandse markt. Dit nieuwe wijnevent richt zich op importeurs, retailers, sommeliers, chefs, inkopers en journalisten. Kijk voor de algemene info op: www.wineregionsevent.com

Wine Regions Event
Zowel Perswijn Magazine als Pitch PR zien een groeiende behoefte van gespecialiseerde en opkomende wijngebieden om hun wijnen in Nederland te presenteren. Anderzijds zijn de agenda’s van wijnprofessionals altijd erg vol door de vele proeverijen, initiatieven van importeurs en vakbeurzen. Dit geeft aanleiding om begin volgend jaar de krachten te bundelen. Inmiddels zijn er goede contacten met interessante en opkomende wijngebieden, zowel binnen Europa als in nieuwere wijncontinenten.
Ook importeurs uit Nederland hebben de mogelijkheid hun wijnen te presenteren als zelfstandige exposant. Dit kan voor een bepaalde regio of in samenwerking met een andere deelnemer van een bepaald wijngebied.

Uw contactpersoon bij Perswijn is Petri Houweling (petri@wijnpers.nl) Op verzoek sturen wij u een gedetailleerde brochure met alle relevante informatie.

mrt
16
vr
@ Amsterdam
mrt 16 – mrt 18 hele dag
 @ Amsterdam

Amsterdam, 1 december 2017 – Na twee succesvolle edities afgelopen jaar, maakt de organisatie achter Amsterdam Wine Festival bekend dat het van 16 t/m 18 maart opnieuw terugkeert naar de Westergasfabriek. Liefhebbers uit het hele land kunnen drie dagen genieten tijdens de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond.

Oprichters Ivar Beukeboom, Sebastiaan van Erne en Rob van der Molen zijn zeer verheugd. “De reacties van bezoekers tijdens de laatste editie waren zeer positief en dat betekent dat wij op de goede weg zijn. De Westergasfabriek als locatie speelt hier een belangrijke rol in. Wij kunnen niet wachten om samen met onze wijnpartners het concept verder uit te breiden. Ons doel is om de bezoekers opnieuw te verrassen en hun verwachtingen te overtreffen.”; aldus Ivar.

Sebastiaan voegt hieraan toe: “Wij hebben een nieuw concept bedacht, namelijk de ‘Winemaker’s Dinners”. Deze diners organiseren wij in het Machinegebouw, wat elders op de Westergasfabriek staat. Dit iconische pand wordt omgetoverd tot een exclusief wijn-spijs avontuur, waarbij wijnmakers uit het Zuidelijk Halfrond hun eigen wijnen combineren met de gerechten van een topchef. Stoelen hiervoor moeten apart worden gereserveerd en zullen slechts beperkt beschikbaar zijn.”

De komende editie worden er maar liefst 15.000 wijnliefhebbers verwacht over het hele weekend. Naast de Gashouder worden ook het Transformatorhuis en Klönneplein in gebruik genomen, wat neerkomt op meer dan 5.000 m2 aan wijnbeleving. Landen als Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland hebben elk een eigen area, waar bezoekers cultuur, traditie en natuurlijk wijn kunnen proeven.

Rob sluit af: “Wie meer wil dan alleen proeven, kan meedoen aan de wijnquiz, een wedstrijd druivenstampen of een workshop onder leiding van een professionele sommelier. Ons gevoel is dat heel veel wijndrinkers graag meer kennis willen vergaren en dat willen wij op een leuke manier mogelijk maken. Dit moet ervoor zorgen dat iedereen in de toekomst met nog meer kennis én plezier wijn drinkt!”

Tickets voor het Amsterdam Wine Festival kosten € 12,50 en zijn online te koop op www.amsterdamwinefestival.nl.

mrt
18
zo
Prowein 2018
mrt 18 – mrt 20 hele dag
Prowein 2018

ProWein is de beurs voor vakbezoekers uit de volgende branches:

  • Detailhandel
  • Groothandel en buitenlandse handel
  • Gastronomie
  • Hotelwezen
  • Producerende ambachten
okt
21
zo
SIAL Paris 2018
okt 21 – okt 25 hele dag
SIAL Paris 2018

Aan de SIAL Paris 2018 zullen naar verwachting meer dan 7000 bedrijven deelnemen met een stand, waarvan ongeveer 85% niet-Frans. De SIAL Paris vult dan ook alle hallen van het beurscomplex Paris Nord Villepinte. In 2016 werd een extra (tijdelijke) hal in gebruik genomen om alle exposanten een plaats te kunnen geven. Voor 2018 wordt de tijdelijke hal uitgebreid omdat de meeste exposanten hebben aangegeven terug te willen komen en nieuwe exposanten eveneens in de rij staan.