Calendar

okt
8
ma
BBB Maastricht @ MECC Maastricht
okt 8 – okt 10 hele dag
BBB Maastricht @ MECC Maastricht

Bezoek BBB Maastricht 2018

Ontmoet vakgenoten, leer van elkaar en doe goede zaken. BBB Maastricht is dé place to be voor de horecaprofessional uit ieder segment. De oudste horecavakbeurs van Nederland biedt een veelzijdig programma vol smaakvolle demonstraties, leerzame presentaties en interactieve netwerkmomenten. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productontwikkelingen tot spirits met vernieuwende combinaties.

https://www.bbbmaastricht.nl/

okt
21
zo
SIAL Paris 2018
okt 21 – okt 25 hele dag
SIAL Paris 2018

Aan de SIAL Paris 2018 zullen naar verwachting meer dan 7000 bedrijven deelnemen met een stand, waarvan ongeveer 85% niet-Frans. De SIAL Paris vult dan ook alle hallen van het beurscomplex Paris Nord Villepinte. In 2016 werd een extra (tijdelijke) hal in gebruik genomen om alle exposanten een plaats te kunnen geven. Voor 2018 wordt de tijdelijke hal uitgebreid omdat de meeste exposanten hebben aangegeven terug te willen komen en nieuwe exposanten eveneens in de rij staan.

nov
5
ma
Vakbeurs Gastronomie @ Rai Amsterdam
nov 5 hele dag
Vakbeurs Gastronomie @ Rai Amsterdam

ONDERSCHEIDENDE VAKBEURS VOOR NICHE MIDDEN- EN HOGERE SEGMENT

Nederland kent diverse grote horecabeurzen. Gastronomie/Fine Food Professional in de Jaarbeurs Utrecht onderscheidt zich daarvan. Zo richt Gastronomie/Fine Food Professional zich uitsluitend op de specialistische niche binnen het het midden- en hogere segment van de Nederlandse gastronomie, hotellerie, catering etc. Bij ons exclusief aandacht voor bijzondere, ambachtelijke, natuurlijke, opvallende en andere producten die de trends van de toekomst bepalen.

nov
11
zo
EquipHotel 2018: In- en outdoor inspiratie voor innovatieve horeca @ Paris Expo –
nov 11 – nov 15 hele dag
EquipHotel 2018: In- en outdoor inspiratie voor innovatieve horeca @ Paris Expo –

De aankomende beurseditie van de internationale horecavakbeurs EquipHotel vindt plaats van 11 t/m 15 november 2018 in Parijs. Reeds meer dan 50 jaren ondersteunt de EquipHotel de Franse en internationale horecabranche bij het analyseren van trends, het ontdekken van innovaties en de bevordering van zakelijke ontmoetingen. Dit jaar speelt de vakbeurs in op de laatste uitdagingen van de sector, waarbij indoor en outdoor samensmelten en beleving voorop staat, dankzij actuele trends zoals vergroening, cocooning, hyggen,…

GRENZEN VERLEGGEN

In november 2018 presenteert de EquipHotel weer de actuele trends voor de horeca in verschillende trendforums, waarbij elke ruimte op twee manieren wordt benut, zowel zakelijk als qua beleving. De aankomende beurseditie staat in het teken van groene therapie, met speciale beursruimtes die deze trend uiteenzetten:

  • STUDIO18, met een ‘zwevende’ kamer door de architect Jean-Philippe Nuel
  • De groene Digital Rooftop, een vegetaal rariteitenkabinet van Christophe Gautrand (landschapsarchitect) en Julie Gauthron (interieurarchitect)
  • Het ‘Welness Centrum’ van Didier Knol (architect) en Elodie Goddard (interieurarchitect), waar natuur centraal staat in stoffen, prints of meubels en achtergrondprojectie een hypnotiserend effect teweegbrengt
  • Fabrice Knoll (architect) creëert de ‘Cosy Lazy’ kamer met verrassende outdoor elementen

OPENLUCHT INTERIEUR

Dankzij de magie van bijna onzichtbare frames, vervaagt de grens tussen binnen en buiten. De creatieve toon is gezet voor nieuwe hotels en restaurants. Muren verdwijnen, het comfort van een interieur wordt aangevuld door outdoor elementen en vegetatie zorgt voor zuurstof en vernieuwende ruimtes.

Innoveren en optimaal gebruikmaken van elke vierkante meter is noodzakelijk voor hotels en restaurants, om gasten een unieke beleving te kunnen bieden. “Creativiteit en verandering zijn vereist, om een dak te verbouwen tot dakterras, een suite uit te breiden tot multifunctionele ruimte of een kleine buitenplaats te transformeren in het Hof van Eden. Het comfort en indoorelementen naar buiten brengen en ongekende sensaties te bieden, gedurende het hele jaar, dat is de nieuwe prioriteit. Dit impliceert een zoektocht naar nieuwe materialen en weerbestendig textiel zoals waterafstotende of antischimmel materialen”, aldus Christophe Gautrand, landschapsarchitect.

 

#Outdoor Textiel

Het comfort van een interieur wordt buiten toegepast en textiel, waaronder het luxe segment, wordt behandeld om beschermd te zijn tegen alle omstandigheden, zoals UV, vette vloeibare stoffen (zoals zonnecrème), zeewater en chloor en dient schimmelwerend te zijn, met in sommige uiterste gevallen zelfs versieringen van fluweel. Een voorbeeld hiervan is ‘Le Patio de l’Hoxton’ in Parijs, een minerale binnentuin met een outdoor impressie, waarvan de producten te vinden zijn in de beursruimte ‘Signature’ van de EquipHotel.

 

#Een warm design

Tijdens elk weertype buiten kunnen zijn, beschermd tegen winterse buien, in een warme omgeving: buitenverwarming is een meubel op zich geworden, aan te passen aan elke specifieke omgeving. ‘Le Madarin Oriental’ in Parijs is hiervan een goed voorbeeld.

Enkele exposanten tijdens de EquipHotel 2018:  Ufo France, Heatscope, Heatsail….

 

#Modulaire neo ruimtes

Neo ruimtes dragen bij aan de gezelligheid of zakelijke sfeer dankzij onzichtbare extensies of ‘verlichte’ plafonds. Deze ‘nieuwe ruimtes’ zijn voorzien van modulaire inrichting die aan elke situatie kan worden aangepast en nieuwe sensaties creëert.

“Ruimtes zijn tegenwoordig niet meer statisch en worden niet aan slechts één activiteit gewijd. Een ruimte is mobiel, polyvalent en dient aantrekkelijk en levendig te zijn. In het hotel Mandarin, hebben wij gewerkt aan de Royal Oriental Suite en deze duizend en één levens gegeven. Onze missie: de meubels en technische elementen van de suite en het bijbehorende terras met bioklimatische pergola aanpassen zodat deze op aanvraag aan verschillende thema’s kunnen worden aangepast, in spa ruimte, catwalk, voor een bruiloft of een cocktail,… voor een huwelijksreis”, vertelt Christophe Gautrand, landschapsarchitect

Een voorbeeld hiervan tijdens de EquipHotel 2018: Biossun, Gennius, Corradi, Brustor, Van Hoot…

 

#Woonkamer op het dakterras!

Ruimtewinst… steeds meer dakterrassen worden ingericht als leefruimte. Het comfort van een interieur wordt meegenomen onder de open lucht: design interieurmeubels bestemd tegen alle weersomstandigheden, met onzichtbare, geïntegreerde bergruimte, specifieke elektrische en akoestische voorzieningen. Alle indoor opties worden aangepast voor outdoor beleving, met uitzicht op de stad!

Enkele deelnemers in dit segment aan de EquipHotel 2018: Fermob, Kettal, Ethimo, Fatboy, Grosfilex, Unopiu, Airborne, Lobsterday…

 

#Outside naar Inside

Ergens en overal zijn, de deur van een hotel of restaurant openen en een flinke dosis groene therapie krijgen, zuurstof, dat is dé nieuwe trend voor de horecabranche: de noodzaak om zich te onderscheiden en uit te nodigen tot ontspanning. Een biofiele visie brengt dit tot uiting, met gebruik van natuurlijke, levende materialen en vegetatie in het interieur: een minerale tuin, moestuin met aromatische planten, meubels van natuurlijk hout, planten, licht,…

“Interieurinrichting ondergaat belangrijke veranderingen. De inrichting is multifunctioneel en geschikt voor meerdere ruimtes, met een oneindig assortiment aan meubels en stoffen. Naast de conceptie van ‘groene’ ruimtes met een ‘zuurstofrijk’ design, bieden outdoor materialen concreet voordeel aan indoor gebruik, vanwege hun hoge weerstand. Bovendien vertellen deze unieke leefruimtes de geschiedenis en originaliteit van het hotel of restaurant”, vertelt Julie Gauthron, interieurarchitect en designer

Emoties, ervaringen, inspiratie, innovaties…, in november 2018 kunnen alle professionals terecht voor het ontdekken van de laatste trends op de EquipHotel 2018, hét unieke laboratorium voor de complete horecabranche!

jan
7
ma
Horecava Rai Amsterdam @ Rai Amsterdam
jan 7 – jan 10 hele dag
Horecava Rai Amsterdam @ Rai Amsterdam

Horecava, 4 dagen lang alles voor en door de foodservice industrie. Ruim 66.000 horecaprofessionals van ruim 40.000 geïnteresseerde bedrijven zijn op zoek naar trends en nieuwe producten en diensten. Persoonlijke ontmoetingen staan centraal op de bijna 100.000 m2 beursvloer van Horecava.

Wine Professional @ Rai amsterdam
jan 7 – jan 9 hele dag
Wine Professional @ Rai amsterdam

Wine Professional 2019 vindt plaats van 7 t/m 9 januari 2019 gedurende de eerste drie dagen van de Horecava. Traditiegetrouw is de locatie wederom de Europafoyer in Amsterdam RAI. De beurs wordt geopend met de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Awards op zondag 6 januari 2019 in Hotel De L’Europe te Amsterdam.

jan
21
ma
Gastro-Tek @ Kernwasser Wunderland Freizeitpark
jan 21 – jan 22 hele dag
Gastro-Tek @ Kernwasser Wunderland Freizeitpark

Op de Gastro_Tek worden veel verschillende vakgebieden vertegenwoordigd. Denk bijvoorbeeld aan interieurdesign voor hotelkamers, benodigdheden voor terrassen, grootkeukens, koelmateriaal, kassasystemen en vormgeving van menukaarten, en dat is nog maar een kleine greep uit het algemene aanbod! Ook treft u op de Gastro_Tek uiteraard veel vertegenwoordigers uit de F&B en wordt u geïntroduceerd aan de nieuwste trends en innovaties!

feb
11
ma
Horeca Eventt Assen @ TT hallen Assen
feb 11 – feb 13 hele dag

De HorecaEvenTT richt zich op de markt voor horeca, grootkeuken en recreatie. Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de bezoekers op de horecavakbeurs een hoge beslissingsbevoegdheid heeft wanneer het gaat om aankoop en investeringen. Dit is zeker voor u als exposant een belangrijke factor voor een succesvolle beurs.

mrt
17
zo
Prowein @ messe dusseldorf
mrt 17 – mrt 19 hele dag
Prowein @ messe dusseldorf

mrt
18
ma
Horecabeurs Goes @ Zeelandhallen
mrt 18 – mrt 19 hele dag
Horecabeurs Goes @ Zeelandhallen

Horecabeurs Goes is dé vakbeurs van het Zuidwesten voor professionals uit de horeca, recreatie en toerisme, met alles onder één dak. Van lokaal geproduceerde (streek)producten en horecavakwedstrijden tot speciale dranken en grootkeuken apparatuur. De komende editie is de 56e (!) en ook dit jaar zal de beurs sfeervoller zijn dan ooit met ruimte voor 10.000 m2 beursoppervlakte verdeeld over de Noordzeehal en de Westerscheldehal.