De begeleiding van top chefs brengt het niveau van de studenten naar grote hoogte

Amsterdam, 5 september 2017 – Tijdens de jaarlijkse Sterklaslunch in SkyLounge Amsterdam, gelegen op de 11e etage van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, beleefde de Sterklas gisteren weer zijn start.

Een kweekvijver voor topkoks, dat is de Sterklas van het ROC Amsterdam. Hier kunnen talenten Gezel chef-kok worden, de opstap naar het allerhoogste: de Meesterkok-titel.

De start van de Sterklas 2017 vond plaats onder de bezielende begeleiding van het bestuur van de Stichting Sterklas Nederland welke bestaat uit SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, SVH Meesterkok Alain Alders, SVH Meesterkok Ben van Beurten en Onderwijsdeskundige Willem Himmelreich. Naast de culinaire begeleiding vanuit de Stichting Sterklas Nederland delen de top chefs uit het bedrijfsleven hun kennis op de vloer. De ideale combinatie om de toekomstige chef koks naar een hoger niveau te tillen.

De Sterklas
De Sterklas is een initiatief van het Gilde van Nederlandse SVH Meesterkoks, een onafhankelijk broederschap van professionele koks die de hoogste graad van vakbekwaamheid binnen hun ambacht hebben behaald. Om de toekomst van het vak van restaurantkok te waarborgen, startte het Gilde in 1997 een vakopleiding, die inmiddels gezien mag worden als de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks.

De Sterklasopleiding wordt verzorgd door de Hotelschool Amsterdam, onderdeel van het MBO College Centrum, van het ROC Amsterdam. De bevoegde docenten zijn respectievelijk SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer en register vinoloog.

Veel oud Sterklassers hebben goede banen op hoog culinair niveau als sous chef of als (mede)eigenaar van restaurants of catering bedrijven in Nederland.