De Beren verkozen tot meest vegan-friendly restaurantketen Vleeseters en vegetariërs anno 2019 samen aan tafel bij De Beren

Vanaf 4 maart 2019 zijn de populairste gerechten van De Beren ook vegetarisch te verkrijgen. Vegetariërs hebben op deze manier ook een uitgebreide menukeuze. Traditionele hardlopers als onder andere de Berenburger Classic en de satés zijn vanaf maart in een plantaardige versie op de menukaart terug te vinden. “De voorkeur van onze gasten verandert. Bij De Beren willen we iedereen wat kunnen bieden, daarom vinden we het anno 2019 niet meer dan logisch dat we ook vegetariërs en veganisten een uitgebreide menukeuze kunnen aanbieden” vertelt Ad Schaap, CEO van De Beren restaurants. Deze vooruitstrevende stappen zijn niet geheel onverwacht. Op 6 februari jl. werd de keten al uitgeroepen door ProVeg Nederland tot meest vegan-friendly restaurant.

Uitgeroepen tot meest vegan-friendly restaurant
ProVeg Nederland onderzocht onlangs welke restaurantketens vooroplopen in het aanbieden van vegetarische en veganistische gerechten. Volgens de organisatie is De Beren de grote winnaar in de categorie ‘sit-down’ restaurants. Deze eerste plek heeft De Beren te danken aan de 100% vegan burger die sinds mei 2018 op de Berenkaart te vinden is. Maar ook op het gebied van bij- en nagerechten wist de keten punten te scoren. Voor het Nederlandse onderzoek moesten deelnemende ketens minstens 10 filialen in Nederland bezitten, warme maaltijden aanbieden als avondeten en een vast aanbod hebben dat grotendeels gelijk is voor alle filialen. 

Goedgevulde vegetarische kaart
Wie aanschuift bij De Beren kon altijd al een uitgebreide menukaart verwachten. Dezelfde verwachtingen wil De Beren nu ook scheppen bij vegetarische en veganistische gasten. Zo wordt de lunchkaart aangevuld met een romige Burrata en komt er ook een uitgebreidere vegetarische keuze voor het diner. Met de toevoeging van uit soja en tarwe bestaande varianten van de populaire Berenklassiekers, genieten vleeseters en vegetariërs vanaf 4 maart van dezelfde gerechten.

Ook voor thuis
Consumenten die de gerechten van De Beren het liefst thuis laten bezorgen, hebben ook hier de keuze uit vegetarische en veganistische opties. Naast de 100% vegan burger staan er standaard gerechten zoals groentetriangels en diverse vegetarische salades op het menu van De Beren bezorgrestaurants.