EDEN HOTELS IS TERUG

Amsterdam, 12 februari 2018 – Het merk Eden Hotels is vanaf vandaag terug in Nederland. De naam van het bedrijf van de familie Dijkstra verdween na het overnemen van Hampshire Hotels naar de achtergrond, maar staat nu weer helemaal op de kaart. Op de Nederlandse kaart, want de nieuwe hotelgroep omvat dertien hotels in eigen land. Een strategische keuze van directeur Léon Dijkstra, kleinzoon van Doede Dijkstra die in 1947 de basis legde voor het familiebedrijf, om een meer lokale beleving en een nog hogere gastvrijheidsstandaard te kunnen garanderen. Als onderdeel van Eden Hotels krijgen de hotels hun regionale karakter terug en staat een laagdrempelig thuis-gevoel en persoonlijke aandacht meer dan ooit centraal. De nieuwe huisstijl en hotelwebsites gaan vandaag live en ook de social media-kanalen opereren nu onder de naam Eden Hotels en op basis van de nieuwe positionering.

Het gaat om de gast
Eden Hotels is geen merk dat haar naam van de daken schreeuwt. Het gaat namelijk om de gast. Die moet worden verwend – met goede bedden, perfecte service en advies van de medewerkers dat het gevoel geeft bij een vriend op bezoek te zijn. Waar kun je goed winkelen, wat is de nieuwste culturele hotspot en welke lokale tips mag je niet missen? De medewerkers komen uit de buurt en kennen de ins en outs. Alle dertien Eden Hotels voeren hun eigen naam – alleen Eden Hotel Amsterdam, dat van oorsprong zo heette, heeft Eden op de gevel – en worden zo teruggegeven aan de regio en de General Manager. Van Designhotel Maastricht tot Oranje Hotel Leeuwarden en van The Manor Amsterdam tot Hotel Mooi Veluwe Putten – ze hebben elk hun eigen karakter, sfeer en beleving. Wel zijn ze allemaal onderdeel van een Nederlandse hotel familie die het net even anders gaat doen.

Hotelfamilie
Léon Dijkstra, Directeur van Eden Hotels is blij dat het merk terug is: “Het begon allemaal in 1947, toen mijn opa een hotel in Tzummarum kocht. Vanaf dat moment was mijn familie, eerst onder leiding van opa Doede, toen van vader Sjoerd en nu van mij, een hotelfamilie. In 1977 kocht mijn vader het Eden Hotel aan de Amstel in Amsterdam en zo kwam Eden voor het eerst bij ons bedrijf binnen. Ik was meteen aan die naam gehecht en we kozen het in 1999 als merk voor onze groep van drie hotels. Dat Eden Hotels nu, twintig jaar later, 13 hotels omvat vind ik geweldig. We bieden onze gasten echt iets bijzonders op prachtige locaties door heel Nederland. De hotels zijn al jaren onlosmakelijk verbonden met de stad of regio waar ze staan en als onderdeel van Eden Hotels worden ze allemaal lekker eigenwijs, fris en uniek. Zo garanderen we onze gasten de best mogelijke reiservaring!”

Over Eden Hotels
Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat bestaat uit 21 eigen hotels met een uniek karakter. De hotels zijn ondergebracht bij drie gerenommeerde hotelmerken. Deze merken zijn Eden Hotels, Hampshire Hotels en Holiday Inn. Elk hotel is onlosmakelijk verbonden met de buurt en het lokale leven. De Eden Hotels binnen de totale groep zijn American Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, Rembrandt Square Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Hotel de Broeierd Enschede, Hotel Holthurnsche Hof Berg en Dal, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en Hotel Mooi Veluwe Putten. Zie ook www.edenhotels.nl of de individuele websites.

Fotobijschrift: Eigenaar introduceert Eden Hotels met tour door Nederland
Vandaag reisde Léon Dijkstra, directeur van Eden Hotels, het land door om de lancering van de hotelgroep persoonlijk met alle dertien hotels te vieren. Deze ‘Léontour’ ging gepaard met het ophangen van een portret van zijn vader Sjoerd Dijkstra die het familiebedrijf de naam Eden Hotels gaf.