Euvend & coffeena 2019: De Office Lounge wordt omgedoopt in Office Coworking Lab

Kantoren zijn de koffiehuizen van de toekomst. Deze ontwikkeling brengt verandering voor de zakelijke catering en daarmee ook nieuw zakelijk potentieel voor de vendingindustrie met zich mee.

Ook Burkhart Schmid, hoofdredacteur van de dfv mediagroep, berichtte onlangs in een commentaar in zakelijk tijdschrift foodservice (12-02-2019): “Op onze arbeidsmarkt is op dit moment een revolutie gaande. De leeg geveegde arbeidsmarkt en een record van meer dan 45 miljoen werknemers in ons land versnellen het gedrag van de werknemers om meer vrijheid en flexibiliteit op de werkplek toe te staan. Op deze manier voldoen ze ook aan de ego-wensen van de generaties Y en Z.”

Ook Stefanie Mauritz, directeur euvend & coffeena, ziet hier potentieel: “Al tijdens de voorbereidingen voor de euvend & coffeena 2017 ontdekten we de groeiende markt Office Coffee Service (OCS) voor de vakbeurs. Destijds hebben wij eerste stappen gezet met een Office Coffee Corner-concept. Hier konden bedrijven zichzelf met hun OCS-oplossingen presenteren. In de afgelopen twee jaar is het idee van de coffee corner steeds verder ontwikkeld. Voor de euvend & coffeena 2019 waren wij in eerste instantie uitgegaan van een office lounge als basis voor de planning. Dit project heeft zich continu verder ontwikkeld als gevolg van de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt.”

Aparte ruimtes waarin de catering op momenten tussendoor plaatsvindt, zijn niet meer aan de orde. Slogans zoals coworking spaces, communicatiezones, werkomgevingen, lounges, arbeidscultuur, digitalisering, shared spaces vallen overal. Afzonderlijke kamers of zones lopen steeds meer in elkaar over en worden uitgerust met drankjes en snacks. Dit creëert volledig nieuwe mogelijkheden voor uitwisseling en samenwerking. “De toekomst van het werk is zelf bepaald”, kopt Design Offices GmbH, met de belofte: “Voor creatieve uitwisseling met een kopje koffie, ontmoet je elkaar in de ruime coworking lounge met loft-karakter.”

The smart coworking lobby, Halle 9

De euvend & coffeena 2019 pikt deze trends en ontwikkelingen op en maakt ze ook direct toegankelijk voor beursbezoekers met het nieuwe “Office Coworking Lab“. Dit is waar Office Lounge, Coworking Space en Students Lab samenkomen. Zakelijke catering en verkoopautomaten ontmoeten die nieuwe arbeidsmarkt en jonge werknemers in een creatieve werkomgeving met een coworking lounge loftkarakter.

 

Wat betekent dit in de praktijk?

Studenten en jongeren in opleiding zullen in het Office Coworking Lab – dus in een soort Coworking Space met vending-aanbod – aan projecten werken, die van tevoren door de branche werden gedefinieerd. Daarbij kunnen bezoekers aan euvend & coffeena over de schouders van de jongeren meekijken. Taken kunnen bijvoorbeeld uit de sectoren marketing en verkoop, internationale marketing, design, communicatie en pr, architectuur en technologie komen. Een grote groep studenten uit Nederland is al aangemeld.

www.euvend-coffeena.com