‘Even opladen’ bij Eden hotels met groene stroom en laadpunten Nuon

Amsterdam 13 februari 2018 – Voortaan kunnen gasten van Eden Hotels op tien locaties in Nederland hun elektrische auto volladen met windstroom van Nuon. Op de vestigingen van de hotelketen in Amsterdam, Groningen, Eindhoven, Leeuwarden, Enschede, Emmen en Berg en Dal worden in totaal 36 laadpunten geïnstalleerd. Vanaf 2019 zullen alle Eden Hotels vestigingen bovendien groene stroom krijgen van Nuon.

Uiterlijk half augustus van dit jaar zullen alle laadpunten geïnstalleerd zijn. Eind 2017 werden de eerste vier laadpunten bij de Holiday Inn-vestiging in Eindhoven al geplaatst, en ook het Service Centre van Eden Hotels in Amsterdam is klaar voor elektrische auto’s: daar zijn de laadpunten eind januari geplaatst. Nuon zal bovendien het onderhoud en de service van deze nieuwe laadpunten op zich nemen.

Léon Dijkstra, algemeen directeur van Eden Hotels licht vol enthousiasme toe: “Eden Hotels heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. We vinden het enorm belangrijk dat we er samen zorgen dat de aarde op een zo goed mogelijke wijze behandeld wordt en zo gezond mogelijk overgedragen kan worden aan de volgende generaties. Daarom heeft Eden een duurzaam inkoopbeleid en hebben onze hotels een Green Key certificering – het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, met zorg voor milieu binnen het bedrijf en de natuur in de omgeving. De samenwerking met Nuon sluit hier voor mij naadloos op aan; zij maken het voor onze gasten mogelijk om ook met een elektrische auto bij ons te verblijven en helpen ons onze bedrijfsvoering verder te vergroenen.”

Met de samenwerking met Eden Hotels breidt Nuon haar E-mobility activiteiten in de Nederlandse dienstverleningssector verder uit. Zo ging het bedrijf onlangs ook een samenwerking met SIXT aan, waar Nuon laadpunten heeft geplaatst bij vestigingen van het autoverhuurbedrijf in Amsterdam, Hoofddorp en Schiphol.

Over Nuon
Nuon heeft ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. In 2020 moet dat aantal verdubbeld zijn: Nuon wil het mogelijk maken om binnen één generatie zonder fossiele brandstoffen te kunnen leven, thuis, op het werk én onderweg. Al sinds 2009 investeren Nuon en moederbedrijf Vattenfall daarom fors in laadoplossingen voor elektrische auto’s.

Over Eden Hotels
Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat bestaat uit 19 eigen hotels met een uniek eigen karakter. De hotels zijn ondergebracht bij drie gerenommeerde hotelmerken: Eden Hotels, Hampshire Hotels en Holiday Inn. Elk hotel is onlosmakelijk verbonden met de buurt en het lokale leven. De dertien Eden Hotels binnen de totale groep zijn American Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, Rembrandt Square Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Hotel de Broeierd Enschede, Hotel Holthurnsche Hof Berg en Dal, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en Hotel Mooi Veluwe Putten. Zie voor meer informatie ook www.eden-hotels.nl.