Gerard van der Krogt nieuwe CEO van Ultraverse maaltijden specialist Maître André

Maître André, specialist op het gebied van Ultraverse maaltijden voor de retail- en foodservicemarkt, heeft Gerard van der Krogt aangesteld als haar nieuwe CEO. Hij volgt per 1 september 2017 de huidige CEO Ronald Poos op. De aanstelling van Gerard van der Krogt past in de transitie die Maître André in de afgelopen tweeënhalf jaar heeft doorgemaakt. Hierbij heeft de onderneming zich, naast haar bestaande assortimenten, succesvol gespecialiseerd op het gebied van Ultraverse maaltijden. De komende jaren wil Maître André haar groeiambities onder het leiderschap van van der Krogt verder vormgeven.

Van der Krogt heeft langjarige ervaring in de Nederlandse food- en foodservice markt. Van der Krogt stond aan de wieg van diverse succesvolle concepten in foodservice als Broodje Unox, Unox Soup Factory en Lipton Trendy Tea. De laatste jaren was hij succesvol als Managing Director van Unilever Food Solutions. Hij wil deze ervaring gebruiken om Maître André in de komende jaren verder uit te bouwen: “De vraag naar kwalitatief hoogwaardige verse convenience producten gaat de komende jaren groeien, zowel in de consumenten- als de foodservice-markt. De capaciteiten van dit mooie bedrijf sluiten hier goed op aan. Het is mijn ambitie om samen met het team aansluiting te vinden op deze groei.”

Eigenaar Nobel Capital Partners is verheugd met de komst van van der Krogt. Investment Manager Roel Vissers hierover: “Er is een groeiende behoefte aan verse en gezonde gemaksvoeding. Met dat voor ogen is Maître André zich tweeënhalf jaar geleden verder gaan specialiseren op het gebied van Verse en Ultraverse maaltijden. Er is veel werk verzet om dergelijke complexe producten goed in groot volume te kunnen produceren. Nu deze meer intern gerichte fase is afgerond breekt een periode van expansie aan. De ervaring van een innovatieve en commerciële leider als Gerard past perfect bij de groeiambities van Maître André voor de komende jaren.”

Over Maître André
Maître André werd ruim 20 jaar geleden opgericht in Oude-Tonge als maaltijdfabriek. De afgelopen jaren heeft de onderneming zich gespecialiseerd in de productie van Ultraverse maaltijden. Maître André levert aan een waaier van klanten waaronder retailers, A-merken, zorginstellingen en groothandels.