Horecava’s InnovationLAB in teken van Food Culture

De nationale vakbeurs Horecava presenteert in januari opnieuw het InnovationLAB. Deze editie staat volledig in het teken van Food Culture: de manier waarop mensen omgaan met eten in relatie tot hun leefstijl. Professionals uit de foodservice branche zijn uitgenodigd om bij dit onderdeel van de beurs trends en innovaties optimaal te beleven. De Horecava is …

Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro’s ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7 samenwerkende Middelbare Horecascholen in Noord-Brabant. De middag was gereserveerd voor …

Investeer dit jaar nog in energiezuinige horeca apparatuur

Investeren in energiezuinige horeca apparatuur wordt in 2019 minder voordelig Volgend jaar wordt het investeren in energiezuinige horeca en grootkeuken apparatuur iets minder voordelig voor ondernemers. Het aftrekpercentage van de Energie Investeringsaftrek (EIA) gaat in 2019 namelijk omlaag naar 45%, zo blijkt uit het wetsvoorstel Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019 dat op Prinsjesdag werd gepubliceerd. Voor ondernemers …

HAK levert bonen nu ook exclusief aan professionele keukens en koks

Lekkerder, makkelijker en veiliger. Met die belofte introduceert groente- en peulvruchtenfabrikant HAK zijn bij consumenten populaire bonen in stazak nu ook bij professionele koks die werkzaam zijn in de keukens van horeca, restaurants, ziekenhuizen, bedrijfscatering en in de out-of-home markt zoals tankstations en evenementlocaties. Afgelopen jaar ontwikkelde HAK speciaal vier type producten voor onder meer …

Drukwerk met aandacht voor het milieu?

Die groene stempel wordt alleen maar belangrijker. Klanten verwachten nu éénmaal een bepaald engagement waar je aan moet voldoen. Op zich niets verkeerd mee en je haalt er zelf voordeel uit! Voordeel uit halen? Hoe bedoel je? ‘Groene marketing’ is een hele aparte tak binnen marketing die zich toespitst op het commercialiseren van dat groene …

sluiten horecazaken na beschieting werkt averechts

Verschillende horecaondernemers kregen het afgelopen jaar te maken met een beschieting of een handgranaat voor hun deur. Burgemeesters gaan meestal meteen over tot (tijdelijke) sluiting van het pand. De gevolgen voor de horecaondernemer zijn groot, zeker als de zaak maandenlang dicht moet en er daardoor geen inkomsten zijn. KHN-voorzitter Robèr Willemsen pleitte er in het tv-programma …

Verklaring Bord Bia over rapport Wakker Dier

Dierenwelzijn is een van de vier hoekstenen van het Ierse kwaliteitssysteem SBLAS voor rund- en lamsvlees, naast voedselveiligheid, milieubescherming en traceerbaarheid. “De suggestie van Wakker Dier dat dierenwelzijn niet belangrijk is voor leden van SBLAS en Bord Bia is fundamenteel en volledig onjuist. Veehouders die niet voldoen aan strikte criteria, worden niet gecertificeerd”, verklaart Tara …

Bekendmaking deelnemende ‘Jonge Koks’

De acht deelnemers, die op 9 januari 2019 met elkaar concurreren tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks t/m 25 jaar, zijn bekend. Deze culinaire wedstrijd voor jonge food professionals, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Gedurende de succesvolle editie van het NK Jonge Koks begin van dit …

Benoemingen bij Zwanenberg Food Group

Maarten Elsinga (1974) zal per 1 januari 2019 in dienst treden bij Zwanenberg Food Group in Almelo als Chief Executive Officer van Zwanenberg Nederland. Tevens wordt hij statutair bestuurder van Zwanenberg Holding. Per 1 oktober 2018 zijn Jeannette van den Ingh en Coert Beerman toegetreden tot de Raad van Commissarissen, waarbij laatstgenoemde het voorzitterschap op …