Nice to Meat groeit door: welkom Noord-Holland en Texel

Oudste horecaslagerij neemt Triple Meat & Specials in Warmenhuizen over De grootste en oudste onafhankelijke horecaslagerij van Nederland, Nice to Meat, neemt Triple Meat & Specials, de vleesspecialist voor horeca en grootverbruik in Noord-Holland, over. Triple Meat, met dertig medewerkers, is sinds 2008 dé vleesspecialist voor de professionele keuken in Noord-Holland. Het in Almere gevestigde …

Kwaliteit smaakt naar meer bij HorecaEvenTT 2020

De recente 13e editie van HorecaEvenTT is volgens organisator Jan Vlap succesvol verlopen. Het parallelle inclusieve EvenTT Culinair sloot daarbij naadloos aan qua hoogstaande creatie en aanbod. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit, is de goede afdronk. De grootste horecavakbeurs van Noord- en Oost-Nederland vond plaats op 10, 11 en 12 februari 2020. Met 500 uiteenlopende …

Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerhotel Het Klooster in Amersfoort streden zes jonge chefs maandag 17 februari om de titel Jeunes …

Het is officieel: Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese finale. Deze finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 …

Kiers versterkt team Driessen Food

Per 1 maart aanstaande komt Gertjan Kiers, alias Demoslager, het team van Driessen Food versterken. Met de komst van Kiers geeft het familiebedrijf de productgroep vlees een flinke boost en zijn zij klaar voor de toekomst, waarin het ambacht centraal blijft staan. Op 17 februari werd Gertjan officieel geïntroduceerd. ‘De komst van Kiers is een …

Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan in interieur Het aan de Rotterdamse Meent gelegen restaurant Amarone …

Kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs op 17 februari in Amersfoort

Toonaangevende restaurants sturen talentvolle koks naar kookwedstrijd De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 17 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd nemen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. …

AMSTERDAMSE KALFSCROQUET BESTAAT 50 JAAR

De Rolls Royce onder de kroketten, de Holtkamp kalfscroquet, viert zijn 50ste verjaardag. De croquet met een Q, die vijftig jaar geleden in de patisserie aan de Vijzelgracht nummer 15 het licht zag, maakte de afgelopen decennia een enorme groeispurt. Wat ooit begon als een typisch Amsterdamse lekkernij, werd een publiekslieveling in heel Nederland en is …

De Beren restaurants wijkt voor het eerst uit naar Zeeland

Voor het eerst in de geschiedenis van De Beren opent er een vestiging in het altijd gezellige Goes. Vanaf dinsdag 11 februari is iedereen uit de Zeeuwse stad en de wijde omgeving welkom aan de Hudsonweg 29 om de smaakvolle gerechten van De Beren te komen proeven. De Beren strijkt neer op het opkomende ‘foodcourt …