Heb jij je al geregistreerd voor BBB Maastricht 2018 (8 t/m 10 oktober)? De oudste horecavakbeurs van Nederland is dé place to be voor horecaprofessionals uit ieder segment en biedt een veelzijdig programma vol smaakvolle demonstraties, leerzame presentaties en interactieve netwerkmomenten. Abonnees van Horeca Vizier mogen gratis de beurs bezoeken! Registreer je hier

Nederlands Oesterseizoen 2018-2019 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte 20 september de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend. Vanaf heden worden de Zeeuwse creuses (Crassostrea gigas) en de Zeeuwse platte oesters (Ostrea …

Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie prijzen. Sturia levert duurzame kaviaar aan het hoogste culinaire segment over de hele wereld en sinds …

GROEISPURT VOOR 6E EDITIE VAN HORECAVAKBEURS GASTVRIJ ROTTERDAM

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kende weer een stijging op alle fronten. Met 450 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden wederom records gebroken. Maar liefst 14264 vakprofessionals passeerden de toegangspoorten van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy, een stijging van maar liefst 12%. Bezoekers konden zich drie dagen lang oriënteren op de belangrijkste …

Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018!

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville – Amsterdam Xander Kleintjes Restaurant ’t Vaantje – Reeuwijk Joomay Steffens Restaurant Bentinck – Buitenplaats Amerongen Nick Wigchert Restaurant Unique – Gouda Manouk Wols Restaurant Dell’arte – Cadzand-dorp Opdracht was om in ieder geval “Beignets …

Innovatie om personeelstekort tegen te gaan

Restaurants en cafés sluiten hun deuren, vaak een extra dag en soms zelfs helemaal, vanwege een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte bekend dat er een schreeuwend tekort is aan gekwalificeerd personeel in de horeca. In totaal zijn er 30.000 opstaande vacatures in de horeca waarvan er 10.000 vacatures structureel niet …

Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt.

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren over wijn-spijs-combinaties. Het gaat om de praktische toepassing van wijnkennis aan tafel in het …

Wild krijgt plek in culinaire identiteit van Nederland

Nieuwsbericht – Wild krijgt plek in culinaire identiteit van Nederland Jagersvereniging en Dutch Cuisine tekenen samenwerkingsovereenkomst Rotterdam – Op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam tekenden Monique Mulder, bestuurder van Dutch Cuisine, en Laurens Hoedemaker, directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, op maandag 17 september een samenwerkingsovereenkomst. Met de ondertekening onderkennen beide partijen het belang van de …

De Sjuut, Court Garden Hotel en Centrum Qi winnen Gaia Green Awards 2018

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend gemaakt:   Hotels – …

Hoe gebruik je social media?

Ze werken heel intuïtief, maar dat betekent niet dat je ze ook juist gebruikt. Met een aantal tips kom je al een heel eind. Social media onderhouden Niets zo vervelend als een Facebook-pagina te openen, wat informatie over de zaak geven, acht goeie foto’s delen en dan niets meer. Je moet niet alleen tijd investeren …