home Uitgelicht Nieuwe bergamotlikeur ‘Italicus Rosolio’ wint prijs

Nieuwe bergamotlikeur ‘Italicus Rosolio’ wint prijs

De nieuwe bergamotlikeur ‘Italicus Rosolio di Bergamotto’ heeft de prijs voor ‘Best New Spirit/Cocktail Ingrediënt’ gewonnen tijdens de Tales of the Cocktail 2017 in New Orleans. Voor de creatie van Italicus Rosolio, combineerde de bekende Italiaanse expert in gedistilleerd én barman Giuseppe Gallo, een 19e-eeuws recept met zijn eigen familie tradities. De drank bevat de aromatische essence van IGP bergamot sinaasappels uit Calabrië, citroenen uit Sicilië, lavendel, rozen, kamille, melissebalsem en gentiaan. Rosolio was eeuwenlang het Elixer van de Medici en het aperitief op het Koninklijke Hof tot het uit de gratie raakte en vrijwel verdween. Volgens zorgvuldig historisch onderzoek is Italicus Rosolio gebaseerd op het klassieke 19e-eeuwse recept voor Rosolio di Torino. Gallo paste de verhoudingen en de zoetheid aan én combineerde het recept met de een generaties oude traditie: het maken van Rosolio van verse bergamot sinaasappels uit Calabrië en citroenen uit Sicilië.
Voor meer informatie: www.rosolioitalicus.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *