home Nieuws TESS POSTHUMUS EN TIMO JANSE ZOEKEN HORECAPAND VOOR COCKTAILBAR

TESS POSTHUMUS EN TIMO JANSE ZOEKEN HORECAPAND VOOR COCKTAILBAR

Nederlands beste bartenders Tess Posthumus en Timo Janse openen een eigen cocktailbar in Amsterdam. Het duo achter onder meer Amsterdam Cocktail Week, Perfect Serve Barshow en Difford’s Guide NL verlaat na bijna tien jaar de internationaal gerenommeerde speakeasy bar Door 74. Naar een locatie voor de nieuw te openen cocktailbar wordt nog gezocht en tips zijn welkom.

Tess Posthumus, al 3 jaar in de top 10 beste bartenders ter wereld, en Timo Janse maken hiermee een volgende stap in hun carrière. Tess Posthumus: “Met onze kennis van cocktails en de waarde die we hechten aan hospitality willen we een onderscheidend concept wegzetten. Wat dat precies inhoudt maken we bekend zodra we een locatie hebben gevonden.” Daarbij roept Posthumus pandeigenaren op zich te melden. “We hebben een topconcept, een aantal investeerders, het enige wat we nog nodig hebben is een pand in centrum Amsterdam. Alle tips zijn welkom.”

Afscheid Door 74

Speakeasy cocktailbar Door 74 stond onder leiding van Janse en Posthumus drie jaar op rij in de lijst van World’s 50 Best Bars, met een toppositie van #15. Na 9 en 8 jaar staat het duo 30 september aanstaande voor de laatste keer achter de bar bij Door 74, waarna Janse en Posthumus zullen focussen op lopende projecten en het openen van de nieuwe eigen cocktailbar.

Alle tips voor eventuele horecapanden zijn van harte welkom en kunnen via horecapand@tessposthumus.com gemeld worden.

Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Sinds 2009 werkt ze bij de Amsterdamse bar Door 74. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven: Tess won diverse nationale competities en werd in 2013 de internationale winnaar van The Mixing Star van Disaronno. In 2015 werd ze bij de Diageo World Class niet alleen de beste van Nederland, tijdens de wereldfinale in Kaapstad werd Posthumus uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide. Tess reist als freelance hospitality professional de wereld over en is verantwoordelijk voor ‘Best Hotel Bar Amsterdam’ The Tailor in NH Krasnapolsky en VANE Skybar in NH Collection Eindhoven Centre. Tess wordt internationaal ingehuurd als consultant, ontwikkelt signature cocktails, vertelt wekelijks over cocktails op BNR Nieuwsradio en schrijft oa elke maand voor Delicious, Vrienden Magazine en horeca vakblad Misset Horeca. Haar eerste boek Cocktails met Tess is onlangs gepubliceerd door Carrera Culinair en ook haar eigen lijn met cocktailshakers ligt sinds deze zomer in de winkels.

Over Timo Janse

Timo Janse startte in 2000 in de horecawereld en maakte sindsdien minimaal 600.000 cocktails, gaf in meer dan 24 landen seminars en is bestuurslid van de Nederlandse Bartenders Club. Janse werkt sinds 2008 (jaar van opening) als manager van de internationaal gerenommeerde cocktailbar Door 74 en won de afgelopen jaren vele nationale en internationale cocktailprijzen. Ook is Janse verantwoordelijk voor de non-alcoholische cocktail competitie Shake It! en is hij de auteur van het gelijknamige non-alcoholische cocktailboek.

Gezamenlijke projecten

Sinds 2017 organiseren horeca profs Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen Amsterdam Cocktail Week. Een week lang geven de meest toonaangevende bars van Amsterdam workshops en ontwikkelen zij signature cocktails en longdrinks in samenwerking met een alcoholisch en non-alcoholisch drankmerk. Alles om de nog steeds bestaande drempel van de cocktail te verlagen en de non-alcoholische variant het podium te bieden die het verdient. Naast Amsterdam Cocktail Week is het duo eigenaar van Perfect Serve Barshow, de jaarlijkse beurs voor high end horeca die 21 en 22 mei 2018 voor de vijfde keer plaats zal vinden in de Westerunie. Ook vertegenwoordigen Timo Janse en Tess Posthumus sinds 2016 Difford’s Guide NL, het online bartender platform diffordsguide.com met een database van meer dan 4000 cocktail recepten en een miljoen bezoekers per maand.

Door 74

De cocktailbar Door 74 opende zijn deuren in 2008 en was daarmee de eerste speakeasy bar in West-Europa. De bar sleepte sindsdien tientallen (inter)nationale awards in de wacht, werd door Tales of the Cocktail in 2009 genomineerd voor Best New Cocktailbar en in 2014 genomineerd voor Best International Cocktailbar. Ook stond Door 74 onder leiding van Timo en Tess drie jaar op rij in de lijst van World’s 50 Best Bars, met een toppositie van #15. Na 9 en 8 jaar staat het duo 30 september a.s. voor de laatste keer achter de bar bij speakeasy Door 74, waarna Timo en Tess zich zullen focussen op hun lopende projecten en het openen van hun eigen cocktailbar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *