home Personeel verandering Restaurant Parkheuvel heeft nieuwe sommelier

Restaurant Parkheuvel heeft nieuwe sommelier

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam heeft vanaf heden een nieuwe restaurantmanager en sommelier. Hagenaar Jean Luc Etienne (44) werkt al 25 jaar in de horeca. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar bij FG Restaurant in Rotterdam te hebben gewerkt, heeft hij onlangs de overstap gemaakt.,,Ik heb het gevoel dat ik met Erik een beter team kan vormen. Ik zit hier helemaal op m’n plek.’’

 Verwennerij

Jean Luc Etienne werkte eerder in restaurants in Amsterdam en Voorburg. Vanaf nu gaat hij het restaurant van Parkheuvel runnen. ,,Ik ga er niks aan veranderen. Het is zo’n gerenommeerde zaak, daar moet je niet aan tornen’’, aldus Etienne. Jaren geleden heeft hij zijn hart verkocht aan de horeca. Nooit een dag hetzelfde. Het verwennen van gasten. De vrolijke sfeer. Dat maakt de functie van restaurantmanager voor Etienne zo mooi. ,,Bij Parkheuvel mag ik met prachtige producten werken. Gasten komen hier echt voor een avondje uit. Ik vind het heerlijk om de gasten gelukkig te maken, daar kan ik echt van genieten.’’

Wijnen

Naast restaurantmanager is Etienne ook sommelier. Ook dat beroep voert hij al 25 jaar met veel plezier uit. ,,Elke maandag sta ik wijn te proeven. En als ik op vakantie ben, ben ik meer onder de grond in wijnkelders, dan op het strand.’’ Zijn voorkeur gaat uit naar droge wijnen. Zijn allereerste zelfgekozen drank op de nieuwe menukaart van Parkheuvel is de Brut Natuur Champagne. Een champagne waar geen suikers aan zijn toegevoegd waardoor deze droger is dan normaal. ,,Ik merk dat gasten steeds meer van droge wijnen houden. Het past ook heel mooi bij de gerechten die we serveren, zoals bijvoorbeeld oesters.’’ De meeste wijnen op de kaart zijn van Italiaanse en Franse komaf en dat zal als het aan Etienne ligt ook zo blijven. ,,Dat past goed bij de kookstijl van Erik.’’

Achtergrondinformatie

Restaurant Parkheuvel is het twee sterrenrestaurant van het chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *