home Nieuws Melekos Import wint prijs Beste Noviteit van 2017

Melekos Import wint prijs Beste Noviteit van 2017

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is de Biologische Kruidenthee met saffraan van Melekos Import door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2017 gekozen. De vakjury beoordeelt de thee als “zeer speciaal met de tintelende ondertoon van de saffraan die vaak niet meer dan een vermoeden is en steeds in alle gedurfde smaakcombinaties terugkomt.”

Naast de Beste Noviteit werd ook de ‘Beste Kaasnoviteit 2017’ uitgereikt aan Stichting Boeren Leyden Traditioneel. De jury oordeelt dat “een brok geschiedenis zijn rechtmatige plaats inneemt aan de tafel van de kazen. Het is een unieke combinatie van een droge smaak met komijn.” Deze Boeren Leyden Traditioneel is een overjarige kaas van 12 tot 18 maanden oud.

 Tevens heeft de vakjury een speciale prijs uitgereikt aan Boska Holland voor de Cheese Baker. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend vanwege de goede verkoopbaarheid in de branche. Het is een kleine ovenschaal waarmee kazen in vloeibaar goud kunnen worden omgezet en zorgt voor een ware beleving.

 De verkiezing Beste Noviteit 2017 is een initiatief van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteitenbranche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden Verkiezing van Noviteit van het jaar. Onder een noviteit wordt verstaan een nieuw product/concept dat na 1 januari 2017 op de markt is geïntroduceerd.

Een deskundige vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam samengesteld uit de bekende culinaire journalisten Felix Wilbrink (De Telegraaf), Puck Kerkhoven (freelance o.a. Algemeen Dagblad en diverse regionale kranten) en voormalig bestuursleden van Stichting KDWN en voormalig foodspecialiteitenwinkeliers Anne-Wies van Oosten en Ad Kuyten.

De winnaars kregen uit handen van Felix Wilbrink en Puck Kerkhoven een fraaie oorkonde uitgereikt. “Ik ben verrast, maar het is wel verdiend”, aldus Nicos Patsatzis van Melekos Import.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *