home Personeel verandering Persbericht. Bas van Kranen gaat Richard van Oostenbrugge opvolgen bij het tweesterrenrestaurant Bord’eau in Amsterdam

Persbericht. Bas van Kranen gaat Richard van Oostenbrugge opvolgen bij het tweesterrenrestaurant Bord’eau in Amsterdam

Van Kranen, werkzaam bij De Leuf, kondigde daar zijn vertrekt in februari 2017 al aan met de plannen voor een eigen zaak. 

Hij was bezig met een locatie in Eindhoven maar zegt hier zelf over ‘er zijn het afgelopen jaar veel projecten op mijn pad gekomen, maar dit is op z’n zacht gezegd de allermooiste.’  Tegen Misset Horeca zegt Bas van Kranen dat hij door Richard van Oostenbrugge gevraagd is om naar Amsterdam te komen. ‘Ik was op dat moment al heel ver met een locatie in Eindhoven en zei in eerste instantie ook dat hij net te laat was. Een half uur later heb ik teruggebeld; even praten kan altijd,’ lacht Van Kranen. ‘Soms loopt het gewoon anders. Maar dit is zo gaaf, dat kon ik niet laten lopen. Samen met Marcel Bonda die al tien jaar bij het hotel werkt en sous was onder Van Oostenbrugge gaan we iets moois neerzetten. Iets eigens. Bord’eau is echt de uitdaging die ik nodig heb.’

Van Kranen heeft zin in de nieuwe stad, de nieuwe keuken en de nieuwe gasten voor wie hij wil koken. Hij verhuist later dit jaar samen met partner Anne van der Wijst vanuit Limburg naar de Randstad. ‘Anne gaat haar VienO in Amsterdam verder uitbouwen. VienO bestaat uit een reeks alcoholvrije drankjes die de smaak van wijn volgen.’

‘Vrijheid in de keuken

Bas van Kranen mag ‘binnen bestaande stramienen een eigen kaart neerzetten. Ik zet niet het werk van Richard voort maar ga samen met de andere jongens mooie dingen doen. Tot eind dit jaar werk in nog bij De Leuf en na de vakantiesluiting zien gasten me bij Bord’eau in januari 2018.’ Van Kranen benoemt dat het verschil tussen een eigen zaak en Bord’eau voor hem niet zo groot is. ‘Mijn cijfers in het hotel moeten ook kloppen. En natuurlijk is er ondersteuning op allerlei gebied die je als kleine zelfstandige niet hebt, maar in de keuken zal er niet veel verschil zijn.’

Van Kranen vindt het niet lastig om in de voetsporen van Richard van Oostenbrugge te treden. ‘Zo zie ik het niet. Hij vertrekt, ik begin. Ik neem mijn nuchtere Limburgse houding wel mee naar Amsterdam hoor. Bij De Leuf heb ik iets soortgelijks meegemaakt toen Paul van de Bunt wegviel. Samen met Robin moesten we toen ook ons eigen ding gaan doen. Bij Bord’eau gaat Richard me ook niet een half jaar ‘inwerken.’

Michelin

Hoe Michelin deze stap zal beoordelen, weet Van Kranen niet. ‘Geen idee. Dat zien we dan wel weer. Het is een frisse start met een nieuwe chef. Iedereen is nieuwsgierig.’

‘Yeaah, time to make memorie’ schrijft Van Kranen op zijn Facebookpagina. Eerder deze week plaatste hij al een foto van zijn handtekening onder een contract, maar verdere details wilde hij toen nog niet prijsgeven.  Van Kranen start in januari 2018 in Amsterdam als executive chef van restaurant Bord’eau. ‘Het prachtige restaurant van  Hotel de L’europe in het centrum van Amsterdam.’ Richard van Oostenbrugge verlaat de keuken van Bord’eau eind dit jaar voor een eigen zaak samen met sous Thomas Groot. 

Het is voor mij een nieuwe grote uitdaging in de grote stad. ‘Een spannende volgende stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *