home Nieuw product Bierglazen uit 100 procent recyclebaar PET

Bierglazen uit 100 procent recyclebaar PET

Bordex introduceert PET360® – Dé ultieme vorm van duurzaam verpakken

APELDOORN, 20171011 — Bordex Packaging gaat het gebruik van nieuwe (virgin) grondstoffen voor PET bier- en drinkglazen de komende jaren zoveel mogelijk beperken. De ambitie is om de inzet van nieuwe grondstoffen binnen 10 jaar te reduceren tot 0 procent. Met deze ontwikkeling en de commercialisatie van 100 procent hernieuwbare en recyclebare PET (PET360®) is een belangrijke doorbraak in recycling van PET bereikt. PET360® is een food approved materiaal dat vrijwel oneindig kan worden hergebruikt en ingezet voor plastic drinkglazen.

Van 40 naar 100 procent post-consumer PET
Van de vele honderden miljoenen PET frisdrankflessen en plastic glazen die in Nederland jaarlijks in omloop zijn, wordt een steeds groter deel gerecycled. Gelukkig maar, want dit vormt de basis voor het succes van PET360®. Tot nu toe werden de PET glazen geproduceerd met zo’n 40 procent recycled PET (rPET), aangevuld met 60 procent virgin PET. Dankzij de inzet van PET360® is het nu mogelijk om wegwerpglazen te produceren van 100 procent post-consumer PET afval (flessen, glazen). Daarmee wordt het PET360® thermovormprocedé 100% cradle to cradle. Met deze oplossing wordt nagenoeg dezelfde kwaliteit als PET glazen van virgin kunststof bereikt.

Cradle to Cradle
Vanaf nu kan het dus echt: Plastic bierglazen die na gebruik volledig, dus 100%, kunnen worden hergebruikt voor nieuwe PET glazen. Stevig, licht in gewicht, goed stapelbaar en verrassend helder. Zonder dat er virgin A-PET materiaal aan wordt toegevoegd en zonder dat de grondstof haar waarde verliest. Zelfs het snijafval wordt opnieuw ingezet. Zo gaat er niets verloren in het productieproces. Uiteraard voldoen alle deelnemers in de keten aan alle gestelde kwaliteitsnormen.

PET360® glazen binnenkort uit voorraad leverbaar
Steeds meer bedrijven en evenementen zullen zich binnen enkele jaren willen committeren aan 100 procent recyclebare plastic verpakkingen. Bordex Packaging heeft voor plastic glazen inmiddels hiervoor de oplossing. PET360® zorgt voor transparantie binnen de gehele keten. Naast onze bestaande series PET glazen worden ook PET360® series de komende maanden stap voor stap toegevoegd aan ons assortiment.

Duurzaamheid ook belangrijk topic Event Management
Ook evenementenorganisaties zoeken naar dé ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Op de juiste manier omgaan met afval wordt een nog belangrijker onderdeel van de evenementencultuur. PET360® glazen, geproduceerd uit 100 procent voedselveilig gerecycled PET, zijn de ultieme oplossing. The One Project is hiervoor hét 360° platform. The One Project is een consortium waarin meerdere partners uit de circulaire keten dé perfecte duurzame oplossing hebben gevonden. The One Project levert niet alleen de glazen, maar coördineert en ontzorgt. In 5 traceerbare stappen en volledig gecertificeerd. Een gesloten 360° ecosysteem met 0 procent waste!

5 traceerbare stappen
PET360® glazen worden na gebruik op een creatieve manier ingezameld. Het doel: 100 procent collectie. Ieder gebruikt glas wordt ingeleverd. De gebruikte glazen worden per evenement gegroepeerd en tot balen geperst. De hoeveelheid wordt ‘custom/event made’ verzameld, gewassen, gesorteerd en versnipperd tot granulaat. Via het afvalvolgsysteem wordt de organisatie per evenement exact geïnformeerd over de ingezamelde hoeveelheid PET. Het PET granulaat wordt vervolgens ingezet voor de productie van drinkglazen, benodigd voor de eerstvolgende editie evenement. 100 procent post-consumer PET wordt op deze wijze omgezet naar nieuwe, hoogwaardige PET drinkglazen.

Over Bordex Packaging
Het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van innovatieve verpakkingen en disposables zit Bordex Packaging al meer dan veertig jaar in de genen. Bordex heeft de knowhow, de mensen en de faciliteiten om elke uitdaging te voorzien van een oplossing met toegevoegde waarde. Bezoek ook de website: www.bordexpackaging.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *