home Nieuws Komt u ook naar Gastronomie/Fine Food Professional 2017?

Komt u ook naar Gastronomie/Fine Food Professional 2017?

Deze vakbeurs richt zich primair op de midden- en hogere segmenten van de Nederlandse gastronomie, hotellerie en catering. Een groot aanbod aan hoogwaardige producten en diensten staat centraal, niet alleen afgestemd op de behoefte van chefs, gastheren, gastvrouwen en sommeliers, maar ook die van andere professionals uit gespecialiseerde handel en horeca.

Nieuwe kook- en bereidingstechnieken
Voor chefs is Gastronomie / Fine Food Professional de ideale beurs om kennis te maken met de nieuwste producten, kook- en bereidingstechnieken en technologieën, niet zelden gepresenteerd door befaamde collega’s. Chefs ontmoeten elkaar o.a. in het Gault&Millau Theater en het Forum Gastronomicum Theater om daar niet alleen met elkaar van gedachten te wisselen over nieuwe producten en inzichten, maar ook om er samen de theorie in de praktijk te zien.

Programma’s komende week bekend!
Komende week zullen wij de educatieve programma’s en definitieve exposantenlijst van Gastronomie/Fine Food Professional bekend maken. Op dit moment komen er nog veel aanvragen voor deelname van exposanten binnen en worden de laatste details voor de programmering op elkaar afgestemd. Er is exclusieve aandacht voor bijzondere, ambachtelijke, natuurlijke, opvallende en andere producten tijdens presentaties en workshops. Minstens zo interessant zijn de zogenaamde speeddates, korte ontmoetingen met leveranciers van kwaliteitsproducten onder begeleiding van medewerkers van de beurs zelf. Meer informatie volgt per nieuwsbrief en op www.vakbeursgastronomie.nl

Japanse ingrediënten, ‘vins naturs’, Limburgs kloostervarken en Sloveense ‘orange wines’
Tot de hoogtepunten behoren ongetwijfeld demonstraties van kaviaar met champagne en de kookkunsten van het jonge team uit de keuken van ‘Rijks’ in Amsterdam dat zich onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk heeft ontwikkeld tot trendsetters in de Nederlandse gastronomie. Voorts is er een nadere kennismaking met Japanse kooktechnieken verzorgd door de experts van Yama Products uit Utrecht. En wat dacht u van de presentatie van bio-specialist Jim de Jong van restaurant de Jong uit Rotterdam die enkele van zijn favoriete ‘vins natures ‘zal schenken bij zijn vermaarde gerechten met groenten in samenwerking met groenten- en fruitspecialist Rungis?

Royal Leerdam verzorgt een glasworkshop. Het jonge equipe uit de keuken van ’t Schultenhues Peter Gast Gastrobar zal enkele van hun gerechten bereiden en toelichten in combinatie met zogenaamde ‘orange-wines’ uit Slovenië, terwijl gerechten met Livar (Limburgs kloostervarken) centraal staan in combinatie met enkele exclusieve wijnen van het Italiaanse wijnhuis Masciarelli.

Aandacht voor patisserie en ijs
Daarnaast kunt u aandacht verwachten voor patisserie met o.a. Huize van Wely in combinatie met de beste zoete wijnen van het 29e Proefschrift Wijnconcours. Min Zeven Ys komt met een speeddate over zijn producten.

Winnaars wijn-spijs competitie Riesling Week en Tapa’s wedstrijd verzorgen programma’s
Ook de winnaars van de  wijn-spijs competitie Riesling Week, die in samenwerking met het Informatieburo voor Duitse Wijn werd georganiseerd, zullen een programma onderdeel verzorgen.  Het betreft hier restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode (categorie Elite Restaurants) en Fris uit Haarlem (categorie Restaurants en Brasseries). Verder zal de winnaar van de Tapa’s Wedstrijd, restaurant Beulings uit Amsterdam zich presenteren. Komt u ook proeven?


Gault&Millau

De samenwerking met de restaurant- en hotelgids Gault&Millau Nederland garandeert de aanwezigheid van de culinaire top uit Nederland en de zorgvuldige geselecteerde exposanten en programma’s zijn mede afgestemd op datgene wat deze topprofessionals interesseert en inspireert. Zo zullen op maandag 6 november alle genomineerde voor de titels ‘Talentvol Chef, Talentvol Sommelier, Talentvol gastheer/gastvrouw en Fromager 2018 aanwezig zijn en hun visie op de huidige trends en ontwikkelingen laten proeven.

Genomineerd zijn:
Gault&Millau Beste Fromager van het Jaar 2018
Rein Denneman – Merlet –Schoorl
Joost Driehuis – De Burgemeester –Linschoten
Stephan Kesting– Jones – Kudelstaart
Jasper de Jong – Podium onder de Dom –Utrecht
Jasmijn van Ramshorst – Het Roode Koper – Leuvenum
Chelone Saalmink – Schulten Hues Peter Gast Gastrobar – Zutphen

Gault&Millau Talentvol Chef van het Jaar 2018
Jermain De Rozario-Rozario-Helmond
Gilbert von Berg-Chateau Neercanne- Maastricht
Dennis Huwae-Daalder-Amsterdam
Jef van den Hout-The French Connection-Amsterdam
Kees Meinderts-Heeren van Harinxma-Beetsterzwaag

Gault&MillauTalentvol Sommelier van het Jaar 2018
Janine Kinderman-&samhoud places-Amsterdam
Sabas Joosten-De Librije-Zwolle
Thijs Stut-Ratatouille Food & Wine-Haarlem
Ivar Roerink –Schulten Hues Peter Gast Gastrobar-Zutphen
Ruben Kwakman-Zarzo-Eindhoven

Gault&Millau Talentvol gastheer/gastvrouw van het Jaar 2018
Bram van Grinsven-Somm- Uden
Coen Middeldorp-Diamanz-Roermond
Lisja Hu-Beulings-Amsterdam
Wouter Denessen-Vuurtoreneiland-Amsterdam
Melanie Hoogland-De Bokkedoorns-Overveen

Als vertegenwoordigers van de nieuwe generatie topprofessionals in de Nederlandse gastronomie zullen ze enkele programma’s begeleiden, o.a. tijdens de ontvangst van de gasten van de Gault&Millau Awards (toegang uitsluitend op persoonlijke uitnodiging)

Toekomst
Uitgebreide aandacht is er voor huidige trends en ontwikkelingen die de toekomst bepalen, altijd met de hoogst mogelijke kwaliteitseisen als uitgangspunt. Gemak en efficiënt en effectief werken zijn belangrijk, maar het onderscheidend vermogen van de top van de gastronomie is vooral gebaseerd op verse ingrediënten, vakkennis en ervaring. Daarom prevaleren deze tijdens de beurs boven de zogenaamde ‘convenience’ producten.

Wilt u ook komen?
Professionals kunnen zich als bezoeker registreren via www.vakbeursgastronomie.nl (rode balkje rechts)
Exposanten kunnen informatie aanvragen via: js.vanlissum@thewinesite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *