home Beurs of evenement Volledige programma Vakbeurs Gastronomie bekend

Volledige programma Vakbeurs Gastronomie bekend

MAANDAG 6 NOVEMBER

GAULT&MILLAU THEATER

10.30 – 12.30:    
España Gastronómica
De nieuwe generatie talenten uit gerenommeerde restaurants presenteren Spaanse gerechten met hun favoriete Spaanse wijnen.

 

12.00 – 12.45: (linkerhelft theater)
Slow food thema met Arjan Smit, restaurant De Pronckheer, Cothen (11 punten GM)


13.00 – 13.45:    
RieslingWeeks
Restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode (17 punten GM) en Fris uit Haarlem (14 punten GM) presenteren hun winnende combinaties in de categorieën Topzaken en Restaurant/brasserie/bistro van de wijn-spijscompetitie tijdens de RieslingWeeks 2017, in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn en The Wine & Food Association. Aansluitend proeverij met Duitse wijnen van exposanten o.l.v. Lars Daniëls MV.

 

14.00 – 14.45:    
RIJKS®
Chef Ivan Beusink van RIJKS® (16,5 punten GM) kookt bij enkele van de meest witte wijnen van Battenfield-Spanier, Rheinhessen. De wijnen worden van commentaar voorzien door Gilles Huygen,  Wijnhandel Koninginneweg, Amsterdam.

 

15.00 – 15.45:    
Podium onder de Dom
De equipe van restaurant Podium onder de Dom in Utrecht (16 punten GM) bereidt gerechten met Livar en truffels van Fred de Leeuw in combinatie met wijnen van Smaragd Wijnen.

16.00 :         
Ontvangst genodigden Gault&Millau Awards 2018 (Op uitnodiging)

FORUM GASTRONOMICUM THEATER

12.00 – 12.45:     
Competitie Cava Gramona en amuses
Presentatie van de drie beste combinaties van de Gramona amuse wedstrijd door
de restaurants Vinkeles in Amsterdam, de winnaar  (18 punten GM), De Kluizenaar in Goes en Bentink in Amerongen in samenwerking met Wijnimport J. Bart.

 

1

13.00 – 13.45:     
Japanse kooktechnieken
Arjan Siemerink van YAMA Utrecht demonstreert Japanse kooktechnieken o.a. met   pickles  en koji (schimmelcultuur).

 

14.00 – 14.45:    
Bekendmaking winnaars 29ste Proefschrift Wijnconcours:
Verkiezing wijnen van het jaar

 

15.00 – 15.45:    
Patisserie
De rol van patisserie in de topgastronomie in Nederland door patissier Robin Hoedjes van Huize van Wely en zoete wijnen van het 29ste Proefschrift Wijnconcours.

 

16.30 – 17.30:     
Masciarelli
Exclusieve proeverij met wijnen uit topsegment van dit befaamde wijnhuis uit de Abruzzen onder leiding van eigenaresse Marina Cvetic-Masciarelli met gerechten van chef André van Doorn van Kasteel Heemstede in Houten (17 punten GM).

 

17.45 – 18.30: 
Tapas
The Wine and Food Association organiseerde dit jaar de Nationale Tapaswedstrijd in opdracht van het Spaans Verkeersbureau. Restaurants Beulings in Amsterdam (13 punten GM) winnaar 2017 presenteert hun winnende tapa. Tevens diverse Spaanse  wijnen van het 29ste Proefschrift Wijnconcours.

 

Speeddate  Theater 1

12:30     Huize van Wely, top patisserie
13:00     Mondivin Hongaarse rode top wijn
13:30     Zalm-Roots Fish Smokery
14:00     Min Zeven Ijs en Patisserie
14:30     La Prosciutteria: specialiteit op Italië, Kroatië en Slovenië
15:00     Wereldkampioen ijsbereider Dondoli
15:30     Persian Caviar
16:00     Bond van Boerderijzuivelaars
16:30     NTB

 Speeddate Theater 2

12:30     NTB
13:00     Livar
13:30     Aromi del Mondo: Focus op kaas, salami en groenten
14:00     Wereldkampioen ijsbereider Dondoli
14:30     Madame Paté, winnaar persprijs Culinair Saissonier voor het mooiste product
15:00     Newby Tea
15:30     Wijnkoperij La Perstistance: vergeten druivenrassen
16:00     Grapoila
16:30     Bourgondisch Lifestyle: Affinage

MAANDAG 6 NOVEMBER

GAULT&MILLAU THEATER

12.00 – 12.45:
Educatief programma met kaviaar en de beste champagnes van het 29ste Proefschrift Wijnconcours.  I.sm. Persian Caviar.

 

13.00 – 13.45:
Schultenhues  Peter Gast Gastrobar en ‘orange wines’
De jonge keukenequipe van restaurant Schultenhues Peter Gast Gastrobar uit Zutphen ( 17 punten GM) kookt bij zogenaamde ‘orange wines’ uit Slovenië in samenwerking met Delicroatia.

 

14.00 – 14.45:
Patisserie
De rol van patisserie in de topgastronomie in Nederland door patissier Robin Hoedjes van Huize van Wely, in combinatie met zoete wijnen van het 29ste Proefschrift Wijnconcours.

 

15.00 – 15.45:    
HanTing Cuisine in Den Haag (16 punten GM); seizoensinvloeden
Presentatie door chef Han van restaurant HanTing Cuisine rond aspecten als gezondheid en de yin yang van de Franse en Chinese cuisine. Het programma wordt omlijst door Duitse wijnen van Jacobus Boelen.

 

16.00 – 16.45:     
Japanse kooktechnieken
Arjan Siemerink van YAMA Utrecht demonstreert Japanse kooktechnieken o.a. met   pickles  en koji (schimmelcultuur).

FORUM GASTRONOMICUM THEATER

12.00 – 12.45:
Asian kitchen
Educatief programma rond de Aziatische keuken door Azië-specialist Tim Kan.

 

13.00 – 13.45:
Slow food thema met Genootschap van Stokers o.l.v. Arjan Smit, De Pronckheer, Cothen (11 punten GM).

 

14.00 – 14.45:    
De Jong en Vins Naturels
Jim de Jong van restaurant de Jong in Rotterdam is gespecialiseerd in het werken met groenten en zogenaamde ‘vins naturels’. In samenwerking met groenten- en fruitspecialist Rungis presenteert hij enkele van zijn gerechten in combinatie met ‘vins naturels’ en bespreekt hij de positie en het nut of de noodzaak van deze wijnen in de gastronomie.

 

15.00 – 15.45:
Zalm
Educatief programma met zalm van Zalmrokerij Smoking, omlijst met wijnen van het 29e Proefschrift Wijnconcours.

 

16.00 – 16.45:
Chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot van restaurant Voltaire, Parc Broekhuizen, Leersum. Spannende gerechten, onder supervisie van Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen)

 

Speeddate Theater 1

12:30 NTB
13:00 Wijnkoperij La Persistance: vergeten druivenrassen
13:30 Grapoila
14:00 Zalm-Roots Fish Smokery
14:30 Mondivin Hongaarse rode top wijn
15:00 Madame Paté, winnaar persprijs Culinair Saissonier voor het mooiste product
15:30 Aromi del Mondo
16:00 Bourgondisch Lifestyle: Affinage
16:30 Stokers Slow Food Alliantie

Speeddate Theater 2

12:30 Huize van Wely, top patisserie
13:00 Bourgondisch Lifestyle: affinage
13:30 Winestein
14:00 La Prosciutteria: specialiteit op Italië, Kroatië en Slovenië
14:30 Persian Caviar
15:00 Bond van Boerderijzuivelaars
15:30 Livar
16:00 Stokers Slow Food Alliantie
16:30 NTB

Kijk voor het complete programma op www.vakbeursgastronomie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *