Bij bezorgdienst Deliveroo kunnen nieuwe bezorgers zich vanaf 1 februari alleen nog aanmelden als freelancer. In dit model kunnen riders zelf bepalen wanneer, waar en hoe lang ze werken. De kluseconomie biedt mensen op deze manier heel eenvoudig de mogelijkheid iets extra te verdienen in hun vrije tijd.

Veel vrijheid
Na een succesvolle pilot in Zuid-Holland, besloot Deliveroo in oktober om het freelance model voor alle riders beschikbaar te stellen. Deliveroo biedt riders hiermee een nieuwe manier van werken met veel vrijheid en geen verplichtingen die horen bij een traditionele bijbaan. Dit nieuwe model slaat aan. Vanaf morgen kunnen mensen in Nederland alleen nog maar als freelancer werken met Deliveroo. In dit model verdienen bezorgers meer en kunnen ze flexibeler werken.

Deliveroo werkt momenteel met 1000 freelancers. Zij verzorgen op dit moment al meer dan 53% van de bezorgingen en verdienen daarmee gemiddeld €14.48 per uur. Dit is een stijging van 32% ten opzichte van wat riders eerst verdienden in loondienst. En er komen steeds meer riders bij. Zo hebben in januari 2873 mensen zich aangemeld om als freelancer aan de slag te gaan bij Deliveroo. De bezorgdienst is momenteel druk bezig met het verwerken van alle aanmeldingen.

Gedwongen uitruil
De nieuwe werkwijze van Deliveroo zorgde de afgelopen tijd voor ophef in de politiek en bezorgdheid onder enkele bezorgers. Deliveroo streeft er continu naar het model te verbeteren en kijkt naar mogelijkheden om op de zorgen van bezorgers in te spelen. Deliveroo wil riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonder dat daarmee de vrijheid die riders waarderen in gevaar komt. Volgens de bezorgdienst moet er een einde komen aan de gedwongen uitruil tussen de vrijheid waarom wordt gevraagd door platformwerkers, zoals Deliveroo riders, en de sociale zekerheden die men verdient.

Mathieu de Lophem, General Manager Deliveroo Benelux: “Onze riders vormen het hart van Deliveroo en wij willen ze dan ook graag het beste bieden. De cijfers laten zien dat ons freelance model werkt. Riders verdienen meer en werken in vrijheid. Maar ons model is niet af. Er is altijd ruimte voor verbetering, en wij zullen dan ook blijven inspelen op ontwikkelingen. Op deze manier kunnen wij duizenden mensen werk bieden, de omzet van onze restaurantpartners vergroten en klanten een fantastische ervaring bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *