home Beurs of evenement Rotterdam viert het jaar van de Hond tijdens Chinees Nieuwjaar

Rotterdam viert het jaar van de Hond tijdens Chinees Nieuwjaar

Honden en dansende draken nemen Rotterdam over! Rotterdam viert traditiegetrouw het Chinese nieuwjaar, dit jaar van 12-18 februari. En het festival is dit jaar groter dan ooit! Op verschillende plekken in de stad worden culturele, culinaire en muzikale activiteiten georganiseerd. Dansende draken en leeuwen keren terug tijdens de traditionele kleurrijke parade op en rond de West-Kruiskade, de chefs van Las Palmas runnen de Peking Express, en er zijn talloze kinderactiviteiten. Het festival is zoals altijd gratis toegankelijk.

Een volle week feest
De vlaggen zijn gehesen, de honden staan verspreid door de stad en het eerste vuurwerk is geknald. Het Jaar van de Hond is ingeluid en de festivalbezoeker wordt op allerlei manieren geprikkeld. Visueel door de spectaculaire vuurwerkshow in Wijkpark Oude Westen, de vlaggetjesparade langs de Boompjeskade, en de live beschilderingen van de losgelaten hondenbeelden in de stad. Intellectueel door het symposium China in Focus op de Erasmus Universiteit, in samenwerking met de studentenvereniging Chinese Student Association, en door lezingen en workshops over de Chinese economie. Maar ook cultureel door de Chinese feelgood film This Is Not What I Expected, dankzij filmfestival CinemAsia en KINO. Ook kunnen bezoekers hun hart ophalen bij Chinese zangeres Lan Lan, die tijdens het concert Sounds of China in De Doelen het podium zal betreden.

Voor de culinaire liefhebbers is er dit jaar wel iets heel bijzonders. De topchefs van restaurant Las Palmas runnen van donderdag tot zondag de Peking Express: een rijdend restaurant in een van de oudste trams van Rotterdam. In een rit van anderhalf uur krijg je een combinatie tussen de Chinese en Westerse keuken voorgeschoteld, met de daarbij passende dranken. Daarnaast worden er in Wijkpark Oude Westen diverse kookworkshops en proeverijen georganiseerd. Beleef hier de smaak van China!

Familie staat centraal tijdens Rotterdam Chinese New Year, ook voor kinderen is het een groot feest. In Wijkpark Oude Westen kun je knutselen, tekenen en geschminkt worden, en er zijn meerdere tafeltennistafels waar je het op kunt nemen tegen vriendjes, vriendinnetjes of familie. In het Puppy Café kunnen de kids gipsen hondjes beschilderen en komt de auteur van ‘Nuki het gelukshondje’ voorlezen.

Bijzonder
Katendrecht is een belangrijke plek als het gaat om de wortels van Chinees Rotterdam. De eerste Chinese inwoners kwamen aan land op Katendrecht en hebben bijgedragen aan de Chinese community in Rotterdam. Daarom vindt er dit jaar op 18 februari voor het eerst een leeuwendans plaats op Katendrecht. De traditionele vuurwerkshow vindt dit jaar plaats op 17 februari om 19:55 uur in Wijkpark Oude Westen. Ook dit jaar zal het weer een groots spektakel worden.

Organisatie
De organisatie van Rotterdam Chinese New Year ligt dit jaar opnieuw in handen van het team van Vivre Productions; de succesmachine achter onder meer de festivals Rotterdamse Kost en Culinesse. Hun aanpak van Rotterdam Chinese New Year is een bijzondere. “Ons doel is om de viering voelbaar en zichtbaar te laten zijn in Rotterdam. Het is een viering die voor alle culturen en leeftijden interessant is. Met een moderne programmering willen we ook de jonge doelgroep enthousiasmeren voor dit unieke culturele evenement,” aldus Robert Boevé.

Wanneer? 12 t/m 18 februari 2018
Waar? Verschillende locaties in Rotterdam
Toegang: Gratis
Meer info: www.rcny.nl
www.facebook.com/RotterdamChineseNewYear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *