home Nieuws Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend

Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen Torosyan van het Brusselse restaurant Bozar hebben hun deelname inmiddels bevestigd. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2018 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

De jonge chef Lucas Felzine is oorspronkelijk Italiaans, maar in de voorsteden van Parijs geboren en heeft een diepe liefde voor wereldwijde culinaire culturen. En dan met name de Nikkei stijl. In zijn restaurant Uma, wat een afkorting is van umami, tovert hij Japanse en Peruaanse culture samen op het bord.

Karen Torosyan is chef en co-eigenaar van Bozar Restaurant, dat bekroond is met een Michelin ster en gelegen in het hart van Brussel. Karen is wereldkampioen Paté-Croûte 2015 en is de allergrootste specialist van alles wat met ‘croûtes’ heeft te maken. Op maandag 8 oktober is Karen op Folie Culinaire met een masterclass over de grootste monumenten van de klassieke Franse gastronomie.

De van oorsprong Colombiaanse Santiago Torrijos, ex-chef van Atelier Rodier, was afgelopen editie al op Folie Culinaire te bewonderen. Komend jaar zal de chef, die ook gewerkt heeft in topzaken als Grand Véfour, Bristol, Plaza Athénée en Antoine, zijn eigen keuken laten zien: Frans met citrusachtige componenten als signatuur vanuit zijn Colombiaanse roots. Het belooft dus een spannende mix te worden van Frankrijk en Colombia, vol met innovatieve verrassingen zoals wij dat van Santiago gewend zijn.

Folie Culinaire
Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *