home Nieuws Opnieuw een studiebeurs voor een vluchteling

Opnieuw een studiebeurs voor een vluchteling

De Horeca Academie wil een blijvende positieve bijdrage leveren aan de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Samen met de organisatie ZonMW biedt de Horeca Academie wederom één studiebeurs voor een opleiding aan de Horeca Academie aan. ZONMW organiseerde afgelopen donderdag een groot benefietdiner bij de Horeca Academie.

Volgens VluchtelingenWerk Nederland is het voor vluchtelingen moeilijk om een nieuw bestaan op te bouwen en om zich thuis te voelen in Nederland. Het risico is groot dat de talenten van vluchtelingen onbenut blijven, terwijl zij juist erg gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving.

Eerder heeft de Horeca Academie ervaring op gedaan met het opleiden van statushouders. Tijdens een samenwerkingsproject van de Horeca Academie en ZonMW om voor en mét de vluchtelingen te koken, sprong het enthousiasme en talent van Tarek Karim uit Syrië in het oog bij Antoine Defesche, de directeur van de Horeca Academie. Antoine Defesche heeft Tarek direct hierna een studiebeurs aangeboden op de Horeca Academie, zodat hij zijn passie ook in Nederland kan voortzetten. Tarek heeft inmiddels zijn koksdiploma op zak en is aan het werk bij Hotel Teleport. Ook in de beheersing van de Nederlandse taal heeft Tarek door het contact met collega’s, docenten en medestudenten hele grote sprongen gemaakt.

Wegens het succes van dit initiatief, wil de Horeca Academie samen met ZONMW aankomend jaar weer een studiebeurs aanbieden aan een gemotiveerde statushouder. Er is een aantal spelregels verbonden aan het winnen van deze beurs. De Horeca Academie zoekt naar een:

Enthousiaste nieuwkomer die:

Gek is op koken of zelfs al ervaring heeft als kok.
Een geldige verblijfstatus heeft.
De mogelijkheid heeft om één keer in de week te reizen naar Den Haag voor de lesdag.
Bij voorkeur al ergens aan de slag kan in een restaurant kan. (zo niet, dan kan de Horeca Academie hier altijd in meedenken)
Een redelijke beheersing van de Nederlandse taal heeft.
Het is de bedoeling dat hij of zij op een creatieve manier het enthousiasme voor koken duidelijk maakt. Bijvoorbeeld door middel van een filmpje, fotoserie of op een andere wijze. Door deze te sturen naar info@horecaacademie vóór 20 april 2018, maakt hij of zij kans op de studiebeurs voor de éénjarige koksopleiding ter waarde van € 3450,- zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *