home Nieuws FEBO goes VEBO met lancering vega grillburger en deelname Vegetarische Restaurantweek

FEBO goes VEBO met lancering vega grillburger en deelname Vegetarische Restaurantweek

Amsterdam, 28 februari 2018 – Vegetariërs kunnen hun hart ophalen. Aanstaande maandag lanceert FEBO namelijk de vega grillburger. FEBO’s held, de befaamde grillburger, maar dan zonder vlees! Ter viering hiervan neemt FEBO van 5 tot en met 11 maart als eerste snackmerk deel aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. In de vestiging Ferdinand Bolstraat (Amsterdam) – waar FEBO zijn naam aan ontleent – maakt het FEBO-rood tijdelijk plaats voor VEBO-groen en ook de straatnaamborden zijn aangepakt. Snackfans kunnen hier op 5 maart een gratis vega grillburger komen proeven.

“Sinds mijn vader en opa 40 jaar geleden de grillburger ontwikkelden is het, naast de kroket, onze meest populaire snack. Vorig jaar is ‘ie door Amsterdammers zelfs uitgeroepen tot beste burger van de stad. Die lekkernij willen we niemand ontnemen. Dat betekent ook mensen die er bewust voor kiezen geen vlees te eten. We hebben de vega grillburger door diverse snackliefhebbers laten testen en hij is bijna niet van de traditionele grillburger te onderscheiden!”, aldus Dennis de Borst, directeur van FEBO.

Altijd vers, met iconische grillburgersaus
De vega grillburger is gemaakt van tarwevezel, soja en kruiden. Evenals de originele grillburger komt de vega variant op een vers sesambroodje met knapperige ijsbergsla en FEBO’s signature grillburgersaus, waarvan het recept tot op de dag van vandaag nog steeds geheim is. Vanaf 5 maart 2018 is de Vega grillburger permanent verkrijgbaar in alle FEBO-vestigingen, aangeboden in een speciaal daarvoor bestemde groen gemarkeerde automatiek. “We werken momenteel bovendien aan een 100% plantaardige variant voor de saus en het broodje, zodat ook veganisten binnenkort van de grillburger kunnen genieten.”

Vegetarische Restaurantweek
Ter introductie van de vega grillburger doen alle FEBO-vestigingen in Nederland van 5 tot en met 11 maart mee aan de Vegetarische Restaurantweek. Het is de eerste keer dat een snackmerk hieraan deelneemt. Naast de vega grillburger, zijn FEBO’s klassieke vegetarische producten zoals het vitaaltje, de kaassoufflé en frites verkrijgbaar. Het FEBO-filiaal aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, waar FEBO naar is vernoemd, wordt bovendien omgedoopt tot VEBO in een opvallend groengekleurd jasje. Ook Ferdinand Bol verruilt zijn trouwe ‘F’ voor de ‘V’ van vega. Op maandag 5 maart kan iedereen die dat wil er gratis een vega grillburger komen proeven.

Over FEBO
Het familiebedrijf FEBO is in 1941 als kwaliteitsbanketbakkerij opgericht door de heer Johan Izaäk de Borst. Naast ambachtelijk brood en andere lekkernijen verdiepte de Borst zich destijds in het maken van de kroket. Zijn vers gemaakte kroket was zo populair, dat hij in 1960 stopte met de banketbakkerij en verder ging met een unieke automatiek voor kroketten en andere verse snacks. Nu, 75 jaar later, telt FEBO 73 winkels onder leiding van de derde generatie, Dennis de Borst. FEBO’s helden – de kroketten en grillburgers – worden nog steeds dagelijks in de FEBO keuken vers bereid , volgens authentiek recept en met eerlijke, verantwoorde ingrediënten. Voor meer informatie zie www.febo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *