home Nieuws Chef-koks op Zuid openen festivalseizoen

Chef-koks op Zuid openen festivalseizoen

Rotterdammers werden afgelopen weekend verrast door enthousiaste koks van Rotterdam Zuid. Bij Tafel op Zuid mochten chefs in een uur tijd een compleet diner bereiden in een demo-keuken op het Deliplein. Een lange tafel stond klaar bij het food event op Katendrecht, waar Rotterdammers konden proeven van onder andere de Franse, Poolse en Pakistaanse keuken.

Tafel op Zuid wederom een groot succes

Het drukbezochte culinaire festival Tafel op Zuid zet chef-koks aan de zuidkant van de rivier in de spotlight. Veel Rotterdammers kunnen hun weg naar de Wilhelminapier en Katendrecht ondertussen wel vinden. Zo kiezen steeds meer Rotterdammers voor wonen buiten het centrum en settelen ze zich op de Zuidelijke oevers van Rotterdam. Maar wat valt er te ontdekken op culinair gebied in het deel van Rotterdam dat op dit moment hoog op de agenda staat van de lokale en landelijke politiek? Chef-koks namen de bezoekers, in het eerste lentezonnetje van dit jaar, mee in hun culinaire belevingswereld.

Iedere kok zijn eigen signatuur

Rotterdammers van beide zijden van de Maas schoven maar wat graag aan de lange tafel aan. Ook de pop-up keukens werden goed bezocht. Gevestigde en minder bekende namen wisselden elkaar af. Chef-kok Remco van de Lagemaat van Bistro du Bac was natuurlijk van de partij. Sergio Kross en Mathieu Roza van De Matroos en het Meisje schotelden hun gasten een onconventioneel Frans menu voor. Chanel Schriever en Bob Richters van Hotspot Hutspot – een bijzonder initiatief dat voedsel inzet om mensen te verbinden en activeren- maakten een indrukwekkend eetbaar schilderij op gerecyclede badkamertegeltjes. De chef-kok van Café Rotterdam, Sjoerd Oosterom, vindt koken op Zuid geweldig. Oosterom vindt het bijzonder inspirerend om dit deel van de stad steeds verder op te zien bloeien. “Om daar als ‘rooky’ deel van uit te mogen maken is heel mooi”.

Bezoekers waren onverdeeld enthousiast. Jesper (42) “Ik woon in Blijdorp en kom eerlijk gezegd niet zo vaak aan de zuidkant van de Maas. Maar we hebben heerlijk gegeten bij Obba. Ik ga de restaurants op Zuid vaker een bezoekje brengen”. Sophie (31) woont op Zuid in de Entrepothaven: “ik ken de wat bekendere restaurants op zich wel. Ik wilde daarom graag aanschuiven bij Ekmekci, om echt Turks te proeven. Het was heerlijk en leuk om meer te horen over deze keuken en cultuur.’

Elsbeth Haveman van ZieZuid, initiatiefnemer van Tafel op Zuid, kijkt met voldoening terug op het evenement. “De chefs hebben zichzelf dit jaar weer overtroffen. Hun positieve energie en het niveau van de gerechten resulteerden in enthousiaste bezoekers. Veel Rotterdammers zeggen de smaak te pakken te hebben en vaker een bezoekje te willen brengen aan de restaurants op Zuid. Dat maakt onze missie geslaagd”.

Organisatie

Tafel op Zuid is een initiatief van de campagne ZieZuid. ZieZuid heeft als doel om Rotterdammers met een andere blik naar Rotterdam Zuid te laten kijken en te laten zien wat de onderkant van de Maas allemaal te bieden heeft. Een focus op de positieve ontwikkelingen.

De organisatie van Tafel op Zuid is ook dit jaar weer in handen van Vivre Productions, organisator van onder andere populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE. ­­

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *