home Nieuws Posters ontwerpen? Hou het super eenvoudig.

Posters ontwerpen? Hou het super eenvoudig.

1,3 seconden. Dat is de tijd die iemand gemiddeld spendeert om een poster te ‘lezen’. Dat betekent dat jij die tijd hebt om de aandacht te grijpen en er voor te zorgen dat alle info op de poster aandacht krijgt. We zetten een paar handige do’s en dont’s op een rij.

  • Zeg het met beeld. 1,3 seconden. Dat is net genoeg om één of twee woorden te lezen. Kies daarom voor een opvallend beeld dat de aandacht trekt. Die ideale ‘eyecatcher’ is een beeld dat aansluit bij de interesse van je doelgroep en wat bij je huisstijl past. Ga voor opvallend, ga voor gek, ga voor extreem,… wat je ook doet, ga nooit voor saai.
  • Zo weinig mogelijk. Lukt het je om een geweldig beeld te gebruiken en de aandacht te grijpen? Verwacht dan niet dat je ineens uren de tijd krijgt, dan nog moet alle informatie kort en bondig worden meegedeeld. Dé gouden tip: kijk naar je poster en lees twee keer alles wat op je posters staat, doe je er langer dan 6 seconden over, dan staat er teveel informatie op.
  • Vergeet de belangrijkste dingen niet. Je zou er versteld van staan hoeveel posters voor events er worden gedrukt waar de locatie niet op staat, of het tijdstip. Online inschrijven? Vergeet dat niet te mee te geven.
  • Respecteer de volgorde. Onderdruk de neiging om overdreven creatief te zijn. Posters in landschapsformaat, praktische informatie bovenaan, titel onderaan,… We zijn geconditioneerd om een poster op een bepaalde manier te lezen. Het kan een schot in de roos zijn als je daar tegenaan wil gaan, maar de kans is groter dat het verloren moeite zal zijn.

Klaar om met je eigen posters van start te gaan? Neem dan hier een kijkje en ga van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *