home Nieuws Instagram gebruiken like a pro? 5 handige tips.

Instagram gebruiken like a pro? 5 handige tips.

Instagram, het kleurrijke zusje van Facebook, is dé perfecte tool als je indruk wil maken. Nederland telt intussen meer dan 4,1 miljoen gebruikers op Instagram, waarvan 2,1 miljoen de app dagelijks gebruiken. Maar hoe ga je er mee aan de slag? We geven 5 tips.

  • Fix the basics. Het klinkt gek, maar zorg er voor dat al je basisinstellingen goed staan. Dat de link in je bio naar je website verwijst, dat alle informatie er staat, dat je een goede accountnaam kiest,… Neem liever 10 minuutjes extra om die basics goed te krijgen.
  • Ontdek het voordeel van Instagram stories. Het duurt even eer je het onder de knie hebt, maar met de Instagram stories kan je super creatief mee aan de slag. Maak een klein filmpje met een eenvoudige ja/nee vraag, introduceer snel een nieuw product of toon gewoon wat je aan het doen bent. Hét grote voordeel, het is helemaal niet erg als het er niet supergelikt uit ziet, een beetje slordig is net leuk.
  • Wordt een hashtag pro. Twitter introduceerde de hashtag, met Instagram wordt hij nog eens extra nuttig. Ze doen dienst als zoekwoord, gebruik dus steeds de relevante hashtags om je post te begeleiden. Vergeet daarbij ook niet de meest evidente, de naam van je zaak, eventueel de locatie, je slogan,…
  • Benader influencers. Via die hashtags kom je snel te weten wie er veel posts op Instagram plaatst. Als ze dan nog eens een groot aantal volgers hebben, dan kan het de moeite zijn om ze persoonlijk te benaderen. Je hebt ongetwijfeld al gelezen dat echte Instagram pro’s tot duizenden euro’s per post krijgen, maar laat je dat niet afschrikken, dat zijn extreme voorbeelden. Er zijn heus nog wel heel wat influencers met pakweg 2.500 – 5.000 volgers waar je een leuke deal mee kunt afspreken.
  • Promoot jezelf? Een nieuwe Instagram account betekent dat je snel volgers moet overtuigen. En liefst met mensen die potentieel interessant kunnen zijn. Een flyer om je nieuwe Instagram account te promoten in de zaak leggen. Het logo van Instagram met je gebruikersnaam op posters vermelden, promoot je account offline en win er online mee.

Je Instagram naar the next level? Promoot je account en win volgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *