home Nieuws Duurzaam denken loont! Lekker bijtanken bij Mereboer in Groet

Duurzaam denken loont! Lekker bijtanken bij Mereboer in Groet

In het pittoreske Noord-Hollandse kustplaatsje Groet is Tapperij Eetcafé Mereboer gevestigd. Ondernemers Harry Mereboer en Simon Klein zijn de trotse uitbaters die niet alleen 10 verschillende bieren op de tap hebben en de Mereburger volgens geheim recept maken. Nee, Mereboer heeft óók gekozen duurzaamheid op de kaart te zetten. ‘Het cafégedeelte van ons bedrijf bestaat al sinds 1814 als herberg. Nu nog steeds ontvangen we hier gasten om bij te tanken’, ‘aldus de ondernemer.

Dat bijtanken kan bij Mereboer in alle opzichten. Terwijl je je als gast te goed doet aan een lekkere quiche met blauwe kaas of een Marokkaans stoofpotje met een goed glas bier, kan je elektrische auto op het terrein op krachten komen aan de oplaadpaal. Net zoals in vroeger tijden de paarden van bezoekers konden rusten en water kregen om hun dorst te laven. ‘Ik vind het mooi dat we het oude en het nieuwe kunnen verbinden en zo kiezen voor een duurzame wereld. De balken en de scheve muren bij ons verwijzen naar een ver verleden, terwijl de keuze voor ledverlichting een weg baant voor de toekomst. Duurzaamheid is van belang zodat de aarde ook op de lange termijn het totaal van onze consumptie kan dragen. Daarnaast levert deze manier van denken ons een besparing op en leveren we niets in op sfeer en gezelligheid.’

Regelingen voor ondernemers

Naast het oplaadpunt voor eigen elektrische auto of die van gasten en de ledverlichting, hebben Harry en Simon nog een aantal andere groene maatregelen genomen. Zo is er in de zaak een radiator op laag vermogen en liggen er zonnepanelen op het dak. Klein: ‘Het is allemaal gebaseerd op het maken van verstandige keuzes. Ik ben een ondernemer met een gezonde Hollandse inslag. De transitie naar ledverlichting alleen al levert een besparing op van 70 procent per jaar ten opzichte van traditionele verlichting. De sfeerverlichting hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Ook zijn er plannen om begin 2019 verdere stappen te zetten in de richting van energiezuinige bedrijfsvoering zoals warmteterugwinning bij verwarming en ventilatie. Ik hoop dat horecaondernemers in het hele land groener gaan denken en doen. Er zijn goede regelingen voor ondernemers om fiscaal voordelig te kunnen investeren in milieuvriendelijke technieken voor ondernemers. De MIA maakt het bijvoorbeeld mogelijk te profiteren van een enorme investeringsaftrek en met de Vamil kun je 75 procent van de investeringskosten afschrijven op een door zelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.’ (https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil)

Powersplus.nl

Mereboer is net als alle andere horecaondernemers razend druk met het bedrijf. Daarom zijn zij blij dat ze iemand gevonden hebben die hen helpt bij het maken van groene keuzes: Iwan van Noort van Powersplus.nl. ‘Ik leerde Iwan kennen als gast en als snel bleek dat we dezelfde dingen in het leven belangrijk vinden. Iwan heeft het hart op de ‘groene’ plek zitten en staat me als adviseur zeer professioneel bij.’

Iwan van Noort van Powersplus.nl gaat graag met ondernemers in gesprek over bewuster energie gebruiken en groene keuzes maken. Ook kan hij adviseren op het gebied van de financiering. Hij zet zich in voor een betere wereld. Daarnaast bewijst hij graag dat bewust leven en genieten prima samen kunnen gaan. Met Powersplus.nl ontwikkelt Iwan voor diverse MKB ondernemers duurzame en toekomst bestendige oplossingen. Voor meer informatie, zie: www.powersplus.nl Bel Iwan direct op: 06 48929813.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *