home Nieuws Gaan de zaken wat minder? Wat gaat er mogelijk fout?

Gaan de zaken wat minder? Wat gaat er mogelijk fout?

“Ik begrijp het niet. Het leek allemaal vanzelf te gaan en de laatste maanden, jaren gaat alles achteruit.” Niemand wil het meemaken, maar het gebeurt wel. Het ene slechte jaar dat wordt opgevolgd door het ander en voor je het weet zit je in een neerwaartse spiraal. Wat gaat er fout?

  • Gaat er wel iets fout? Paniek is een slechte raadgever. Vaak zijn er logische oorzaken: openbare werken, vakanties, een goede verkoper uit dienst,…
  • Vroeger ging het goed. En dus blijf je hetzelfde doen. Want vroeger ging het goed, dus waarom zou je je aanpassen? Maar intussen zitten de klanten én concurrenten niet stil. Wie weet is de dalende verkoop wel hét signaal om te vernieuwen. Een nieuw menu, nieuwe naam, nieuw logo, nieuw interieur,…
  • Tijd. Eerlijk? Besteed je nog steeds evenveel tijd met de promotie van de zaak als vroeger? Heb je alle nieuwe media onder knie en gebruik je ze ook? Adverteer je al jaren op dezelfde manier en heb je je nog nooit de vraag gesteld of het nog steeds even doeltreffend is als heel die tijd terug?
  • Persoonlijk vs. automatisatie. In onze zoektocht naar meer tijd proberen we met alle middeltjes meer efficient te werken. Automatische facturatie, online bestellingen, reservaties en bevestigingen via email,… Geweldig om tijd te besparen, maar je raakt wel het persoonlijk contact kwijt, en één van de belangrijkste aspecten van verkoop is net dat persoonlijk contact. Misschien kan je het op een andere manier opnieuw introduceren?
  • Kom buiten. Misschien was dat vroeger niet nodig, maar met alle prikkels die iedereen op één dag, zelfs op één uur, moet verwerken is het belangrijk dat je een niveau hoger schakelt. Kom naar buiten. Verspreidt folders, ga naar een beurs, hang posters op, verstuur een direct mail of maak een brochure… maar wat je ook doet… kom buiten!

 

Klaar om naar buiten te komen? Dan zijn er heel wat mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *