home Nieuws Veganist en carnivoor samen uiteten bij Nieuw Rotterdams Café

Veganist en carnivoor samen uiteten bij Nieuw Rotterdams Café

‘Viva Las Vegan trial’ groot succes

Het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat in Rotterdam geeft als een van de eerste ‘metropool restaurants’ vegan gerechten een prominente plek op de menukaart. De gerechten – bereid met alleen plantaardige ingrediënten – zijn in veel restaurants nog een ondergeschoven kindje of zelfs helemaal niet aanwezig. Zo niet bij NRC. Hier staan vijf hoofdgerechten, een poké bowl en een aantal lunch-, voor- en nagerechten op de nieuwe menukaart die volledig vegan zijn. “Eten moet verbinden en we willen onze gasten allerlei lekkere gerechten aanbieden, dus ook compleet vegan. Zo kunnen vrienden met verschillende eetstijlen dus gewoon met elkaar in hetzelfde restaurant eten,” vertelt eigenaar Herman Hell. De net afgeronde ‘vegan trial’ bij NRC blijkt een groot succes. “Gasten eten steeds bewuster en zijn enthousiast over variatie op de kaart. Als je je eetwijze wilt veranderen is dat vaak lastig te combineren met uit- (eten) gaan. Dat is jammer en daar willen we graag iets aan doen.”

Viva Las Vegan
Onder de noemer ‘Viva Las Vegan’ promoot NRC de plantaardige gerechten de komende weken in de zaak en op het terras. ”Onze missie is om vegan maaltijden net zo gebruikelijk als de andere gerechten te maken. Vriendengroepen met vegans en vleeseters kunnen hier samen terecht.” Tijdens de lunch kunnen gasten kiezen voor ‘Smashed avocado’ op toast met chiliflakes, broccolikiemen en zeezout of een Thaise Groentecurry. Voor het diner is er onder meer keuze uit een Portobello Burger met avocado, rode koolscheuten, komkommer en vegan harissamayonaise. Ook is er een tofu poké bowl en een Gado Gado met gemarineerde en gebakken tempeh, peultjes, spinazie, rijst en een pittige pindasaus. Ook voor de niet-bewuste-vegan meer dan het proberen waard.

Nieuws Rotterdams Café: NRC
Het voormalige kantoor van de redactie van het dagblad NRC is in 2012 getransformeerd naar één van de grootste horeca-hotspot van Rotterdam. De zaak is opgedeeld in verschillende hoekjes, waardoor het pand perfect is voor een intiem etentje maar ook voor een gezellige borrel aan één van de drie bars in het Grand Café. NRC prijkte onlangs op de lijst van de Nederlandse Café top honderd “Horeca in optima forma” aldus Misset, het vakblad voor ondernemers en managers in de horeca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *