home Nieuw product Nieuwe ‘Schippers’ mosselen zien het licht’

Nieuwe ‘Schippers’ mosselen zien het licht’

Het nieuwe mosselseizoen is begonnen. Dagelijks is en blijft het duidelijk dat we met natuurproducten werken. Afgelopen jaar heeft de natuur voor weinig groei gezorgd waardoor de mosselen klein zijn gebleven. Is dat erg? Aan de ene kant wel, want de lekkere Goudmerken en Jumbo’s uit Nederland zijn schaarser dan anders. Maar het biedt ons ook een kans, want nu kun je ook eens de mosselen nemen, die de schipper van de mosselkweek (en vele andere mosselkenners) zelf het liefste eet. De zijn jonge, kleine mosselen, die vol vis zitten en zeer smakelijk zijn. Prins & Dingemanse noemt deze mosselen “ Schippers – Verse mosselen van de nieuwe oogst”.

Mosselen van groot naar vol!
De laatste jaren zien de Nederlandse mosselkwekers op de mosselpercelen gemiddeld kleinere mosselen dan wat we jaren geleden meer normaal waren. De grote mosselen, lees: schelpen, wisten toen in grote getalen de bedrijven in Yerseke en daarmee de ‘hongerige’ consument te bereiken.
Waarom zijn er minder grote schelpen? Daarvoor zijn heel wat oorzaken voor te geven. Eén daarvan is de groeiachterstand die de mosselen vorig jaar al hebben op gelopen. Maar naar de rest blijft het vaak gissen. Conclusie die we in ieder geval kunnen trekken is dus dat we het lastig kunnen verklaren. Het is de natuur die het bepaalt! En die natuur verandert per jaar, per maand, per dag. En daarom zijn mosselen zo’n dynamisch product. Daarnaast zijn door verschillende stormen grote bestanden mosselen van de kweekpercelen gestroomd.
Maar wat zegt de grootte van de schelp eigenlijk over de smaak of de vulling van de mosselen? Weinig tot niets. En dat weten de specialisten. De schippers en hun bemanningen, zij kiezen liever voor kleinere jonge mosselen. Een kleinere mossel is vaak beter gevuld, mals en zeer smakelijk. Door de relatief lichtere schelp is het deel mosselvlees vaak hoger dan bij de oudere en dus zwaardere en grotere schelpen. Een mooie kans die de natuur biedt. En de smaak van die kleiner mosselen? Heerlijk!!

En daarom…
Inspelend op deze kansen van de natuur komt Prins & Dingemanse daarom met ‘Schippers’. Heerlijke jonge mosselen! Misschien wat kleiner van stuk maar barstensvol smaak. Iets waar we trots op zijn en waarvan we maar al te graag iedereen willen laten mee genieten.

‘Schippers’, heerlijk anders
Een supermooi product dat we naast onze prachtige Verse Zeeuwse mosselen in ons assortiment
voeren. Deze ‘Schippers’ zijn niet te plaatsen binnen onze ´reguliere sortering´. Kleiner van stuk maar
vol van vis en smaak! Door hun leeftijd, leefgebied en kweekmethode zijn ze bijzonder romig, mals en
boordevol smaak.
Net als de Beaujolais Primeur, lams- of kalfsvlees, graskaas, etc. Mooie ‘jonge’ producten met een
unieke en kenmerkende smaakbeleving. Of misschien nog wel ‘dichter bij huis’ de heerlijke Franse
Bouchot mosselen. Hét bewijs dat klein niets zegt over de smaak!

Over Koninklijke Prins & Dingemanse
De zee is het beginpunt van alle heerlijke producten die Koninklijke Prins & Dingemanse op de markt
brengt. Al sinds 1880 laten we generaties genieten van het lekkers dat de zee ons te bieden heeft.
In 1880 startte over-overgrootvader Jacob Prins zijn oesterbedrijf in Yerseke, een prachtig dorp aan de
rand van de Oosterschelde. Ruim 138 jaar en 5 generaties later, zitten passie en liefde voor
schelpdieren nog altijd in onze genen. Dit stelt ons in staat om samen met alle generaties lange,
vergaarde kennis en kunde van schelpdieren en het water, met liefde en zorg de mooiste schelpdieren
te kweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *