home Opening / Presentatie Sligro in ‘s-Hertogenbosch heropent

Sligro in ‘s-Hertogenbosch heropent

Maandag 27 augustus om 11.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in ‘s-Hertogenbosch heropend. Roberta Pagnier, Edwin Kats, Thijs Vis, Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Rob Schimmel (vestigingsdirecteur Sligro ‘s-Hertogenbosch) verrichten gezamenlijk met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Verbondenheid met ‘s-Hertogenbosch
Sligro heeft een historische band met de stad ’s-Hertogenbosch. In 1960 werd in een voormalig graanpakhuis aan de Handelskade in ’s-Hertogenbosch de eerste Sligro Zelfbedieningsgroothandel van Nederland geopend. Kort daarna volgden Veghel en Helmond en groeide het oorspronkelijk Veghelse familiebedrijf ‘Slippens Groothandel’ uit tot het huidige beursgenoteerde Sligro Food Group met foodservice-activiteiten in Nederland en België. Vanwege het bourgondische en ondernemende karakter van ‘s-Hertogenbosch is het altijd een belangrijke vestigingsplaats voor Sligro gebleven. Vele horeca-ondernemers, foodprofessionals en bedrijven uit de stad en regio zijn kind aan huis. Sligro op zijn beurt ondersteunt al jaren vele culinaire en sociaal-maatschappelijke evenementen die ‘s-Hertogenbosch rijk is. Met deze heropening beschikt ’s-Hertogenbosch weer over de modernste Sligro van Nederland.

Rob Schimmel, vestigingsdirecteur: “De complete verbouwing van onze groothandel was een enorme klus, want wij bleven gewoon in bedrijf en we hebben geprobeerd de overlast voor onze klanten tot een minimum te beperken. Dat is prima gelukt en naarmate de verbouwing vorderde werden de klanten bijna enthousiaster dan wijzelf! Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Maar liefst 12.000 m2 zelfbedieningsgroothandel voor vers (vlees, vis, wild & gevogelte, groenten & fruit en brood & banket), wijn, food en non food. Echt elke horeca-ondernemer kan bij ons terecht voor zijn hele assortiment.”

Culinair toppodium
Op 27 en 28 augustus worden inspirerende kookdemonstraties en workshops gegeven en zijn er vele culinaire activiteiten met proeverijen, outdoor cooking en foodtrucks. Er worden masterclasses gegeven door onder andere Edwin Kats van restaurant Noble* (’s-Hertogenbosch), Dennis Middeldorp van restaurant Sense* (’s-Hertogenbosch), Ron Blaauw van Ron Gastrobar* (Amsterdam). TV-koks
Angélique Schmeinck van 24Kitchen en Roberta Pagnier van Koffietijd verzorgen inspirerende demonstraties. Daarnaast betreden diverse lokale culinaire helden het podium om hun kennis te delen, zoals Johan Busio (Fabuleux), Richard Merks (Ries), Bobby Rust (Noble Kitchen), Floris Gerrits (Pollevie), Frank Nouwens (FF Swanjee), Wayne Kropman (Pastis), Joop Broekmeulen (Dukdalf) en Bon Sawatdee (’t Misverstant).

Restaurantgids
Ter gelegenheid van de heropening geeft Sligro een regionale restaurantgids uit. Klanten kunnen bij Sligro in ‘s-Hertogenbosch sparen voor dinercheques van € 25 die te besteden zijn bij de meer dan 60 deelnemende restaurants in de regio. Het eerste exemplaar van de restaurantgids wordt op maandag 27 augustus tijdens de opening uitgereikt aan Edgar Dissel, voorzitter van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. De restaurantgids ligt vanaf 27 augustus in de vestiging.

Kookwedstrijd Jong Brabants Talent
Sligro ’s-Hertogenbosch biedt jong aanstormend talent een podium. Op dinsdag 28 augustus om 12.30 uur gaan vijf jonge chefs uit de regio de culinaire strijd met elkaar aan. Met als thema ‘duurzaam’ zullen zij elk een zelfbedacht gerecht bereiden voor een professionele vakjury. De deelnemers zijn Bon Sawatdee (’t Misverstant, Vught), Sascha van Duin (Taste Bij Dirk, ’s-Hertogenbosch), Thomas Kock (De Heer Kocken, Vught), Wayne Kropman (Pastis, Rosmalen) en Quintus te Duits (Bistro Borage, ’s-Hertogenbosch).
Meer info en foto’s van de chefs op https://www.sligro.nl/Den-Bosch.htm en als bijlage.


Sligro is de groothandelsformule van Sligro Food Group en is met een landelijk netwerk van 50 zelfbedieningsgroothandels en 8 bezorggroothandels marktleider in Nederland. Sligro richt zich specifiek op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf en kleinschalige retailbedrijven. Klanten kunnen beschikken over circa 75.000 food- en aan food gerelateerde non-foodartikelen. Over het jaar 2017 is een omzet gerealiseerd van € 2,97 miljard met een nettowinst van € 81 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltimebasis bedroeg ruim 6.600. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd op NYSE Euronext.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *