home Nieuws Je eerste stapjes in marketing voor de zaak

Je eerste stapjes in marketing voor de zaak

De knoop doorgehakt? Eindelijk eens echt werk maken van die marketingactiviteiten waar je al langer over praat maar die door tijdgebrek, andere prioriteiten,… steeds op de lange baan wordt geschoven?

Alle begin is moeilijk. Maar het grote voordeel van veel ondernemers is dat ze sowieso een groter ‘gevoel voor marketing’ hebben. Van nature uit weten ze wat promotie betekent en hoe belangrijk het is voor de zaak. Daar hebben ze geen dure consultants of agencies die met ingewikkelde termen goochelen voor nodig. Toch kan het, ook voor ondernemers met heel wat kilometers op de teller, confronterend zijn wanneer je op zoek gaat naar nieuwe manieren om in de kijker te staan.

Niemand komt graag buiten zijn eigen comfortzone, maar als je het wel wil doen, dan kan je deze 4 stappen nemen. Het zijn kleine stapjes in de goede richting met één doel, het zo eenvoudig mogelijk maken voor je.

  • Wat doe je vandaag al? Neem de tijd om alles rustig te noteren. En dat is belangrijk, opschrijven! Alles mag dan wel in het hoofd zitten, als je alles neerpent, dan pas zie je hoeveel het eigenlijk wel (al) is (of niet is) en of je zaken vergeet.
  • Waarom wil je meer doen of waarom wil je iets anders doen? Schrijf de belangrijkste reden op waarom je extra marketingactiviteiten wil uitvoeren of waarom je het geweer van schouder wil wisselen. Het voordeel hiervan is dat je in combinatie metde eerste stap (Wat doe je vandaag al?) snel kan zien wat er fout gaat of waar je iets mist.
  • Wat wil graag doen? Iets ‘graag doen’ en iets ‘moeten doen’ maakt een groot verschil in de inspanning die we er in steken. Zonde als we daar geen gebruik van zouden maken.
  • Wat ga je doen? Nog steeds op hetzelfde velletje papier. Wat ga je uiteindelijk doen? Het is een combinatie van de zaken die je op vandaag al doet, in combinatie met de reden waarom je iets nieuws of extra wil doen en de manier hoe je dat laatste gaat bereiken.

Echt aan de slag gaan? Dan heb je ongetwijfeld eens drukwerk nodig? Laat je volledig gaan met het aanbod van FLYERALARM.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *