home Opening / Presentatie Paskal Jakobsen en Edwin Vinke openen eetcafe in Middelburg

Paskal Jakobsen en Edwin Vinke openen eetcafe in Middelburg

Middelburg is vanaf 5 oktober een bijzondere horecazaak rijker. Op die dag opent aan de Turfkaai Hard & Ziel, het eetcafe van BLØF-zanger Paskal Jakobsen en de Zeeuwse topchef Edwin Vinke. Hard & Ziel biedt met een vernieuwend concept gerechten uit alle windstreken. Vlees, vis en vegetarisch. Van een Thaise Curry en een broodje Pulled Pork tot een Mexicaanse wrap en een vegetarische Rookwortel, uit de koker van Edwin Vinke.

De kleurrijke menukaart heeft veel weg van het aanbod van een foodtruck festival. Ook de werkwijze -een mix van zelfbediening en goede service- lijkt daar sterk op. Klanten bestellen hun gerecht aan de balie en kunnen het vervolgens zelf meenemen en plaatsnemen in het sfeervolle eetcafe.

“Dit idee is echt uit vriendschap ontstaan,” vertelt Paskal Jakobsen. “Mijn vrouw Door en ik zijn al jaren bevriend met Edwin en Blanche. We hebben dezelfde passie voor goed eten en reizen. We hebben het er vaak over gehad en nagedacht over wat we zouden doen als we samen een zaak zouden beginnen. Het is heel spannend en leuk dat we straks echt gaan starten.”

Vinke en Jakobsen en hun partners staan er niet alleen voor. Verder zijn ook andere bekende Zeeuwse horecanamen betrokken. Zo is Steffen Brinkhaus de bedrijfsleider, en stoomt de Zeeuwse/Nieuw-Zeelandse topchef Michel Louws de jonge kok Nando van As klaar, voor het zelfstandig draaien van de keuken. “Hard & Ziel is ons gezamenlijke kindje, en zal veel van onze agenda’s vragen, naast onze individuele werkzaamheden voor achtereenvolgens restaurant de Kromme Watergang, en BLØF. Desalniettemin zullen wij heel nauw betrokken zijn bij het succesvol maken van Hard & Ziel. Met elkaar vormen we een heel goed team om straks onze gasten te verrassen met heerlijk eten en drinken’’, aldus Paskal Jakobsen en Edwin Vinke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *