home Opening / Presentatie Rotterdamse horeca en Gastvrij Rotterdam organiseren feestelijke opening op 18 september

Rotterdamse horeca en Gastvrij Rotterdam organiseren feestelijke opening op 18 september

Op dinsdag 18 september opent wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het horecagebied bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. Rotterdam Foodsquare verwelkomt in samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de ambitieuze genodigden, exposanten en andere Rotterdammers met een intieme borrel. Foodliefhebbers ontdekken op deze wijze het authentieke Rotterdam. Alex Verburg, bestuurslid  van Rotterdam Foodsquare, zegt het volgende: ‘’Begin dit jaar sloegen de ondernemers van de foodsquare de handen ineen voor een samenwerking. We waren het over één ding eens: Rotterdammers en mensen buiten de stad de kwaliteit en sfeer van de Rotterdamse horeca laten proeven. Gastvrij Rotterdam is de ideale partner in het overbrengen van deze beleving.’’ 

Opening Rotterdam Foodsquare

Tussen 18.00 uur en 20.00 uur verwelkomt Rotterdam Foodsquare de genodigden van Gastvrij Rotterdam en alle Rotterdammers voor de officiële opening. Om 19.00 uur vindt het persmoment plaats en opent D66 wethouder Said Kasmi officieel het bruisende horecaplein. Op vertoon van de badge ontvangen alle genodigden van het evenement een strippenkaart voor de signature dishes en een welkomstdrankje van de restaurants. Op het plein is er een centrale buitenbar met muziek aanwezig die voor sfeervolle sounds zorgt. Daarnaast wordt tijdens de opening de nieuwe huisstijl van Rotterdam Foodsquare gelanceerd. Doina de Gier, medebestuurslid van Rotterdam Foodsquare, ziet veel voordelen in het horecaplein: ‘’Wat dit gebied zo aantrekkelijk maakt, is dat het verschillende soorten mensen aantrekt. Van studenten en zakenmensen tot groepen vrienden en families met kinderen. Breek de dag met een uitgebreide lunch of borrel, neem plaats bij een van de restaurants voor een delicieus diner of ga voor een afzakkertje naar een van onze barren!’’

Rotterdam Foodsquare: the place to be for foodlovers

De restaurants op de foodsquare van Rotterdam zijn al enige tijd bekend bij menig Rotterdammer. Begin 2018 hebben de ondernemingen zich verenigd tot één organisatie. Rotterdam Foodsquare staat bekend om de diverse culturen, de uiteenlopende keukens en het grootste terras. De liefde voor ambacht, kwalitatieve producten en gelukzaligheid staat voorop. Van speciaalbieren bij Reijngoud, tot Aziatische street food bij Roes, luxe tapas bij Lola en Italiaanse delicatessen bij Gusto. De Walk’in Fish staat bekend om de kwalitatieve visgerechten en Dertien Rotterdam is een ster in het gebruik van biologische en lokale ingrediënten. Toe aan American Classics, de Turkse gastvrijheid of de Griekse ambiance? Dan mag een bezoek aan Hudson Bar & Kitchen, Nazar en Olympia niet ontbreken. Rotterdam Foodsquare grenst aan de Witte de Withstraat en staat ook wel bekend als ‘De Schiedamse Vest’ in het centrum van Rotterdam.

Gastvrij Rotterdam

De jaarlijkse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt dit jaar plaats van 17 t/m 19 september in Ahoy Rotterdam. Het evenement is voor ambitieuze horecaprofessionals en biedt aan ruim 13.000 ondernemers en managers uit de horecabranche een hoogstaand gastronomisch platform. De dagen staan in teken van culinaire verrassingen, innovatie op het gebied van food en non-food producten en praktische oplossingen voor in de horeca. Beursbezoekers kunnen genieten van 400 exposanten, workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *