Miko N.V., de op Euronext Brussel genoteerde specialist in koffieservice en kunststofverpakkingen, maakte vandaag bekend dat Mevr. Inge Bruynooghe lid wordt van de raad van bestuur.

Mevr. Inge Bruynooghe (45j) groeide letterlijk op tussen de koffiebonen. Haar vader was namelijk eigenaar van de koffiebranderij die in West Vlaanderen actief was onder de bekende merknaam “Bruynooghe – we hebben een boontje voor u…” Het merk is nog steeds sterk in de regio, en behoort sinds eind jaren ‘90 aan Miko.

Na haar opleiding tot handelsingenieur aan de KU Leuven en het behalen van een MBA aan de Cornell University in de Verenigde Staten, heeft Mevr. Inge Bruynooghe tijdens haar professionele carrière met succes meerdere senior management posities behartigd binnen Philips, en dit in een internationale context met posities in China, Nederland en België. In haar laatste functie was zij Managing Director Philips Lighting Belgium in Turnhout.

Daarnaast is Mevr. Bruynooghe momenteel lid van de Raad van Bestuur van “Flanders Make”, zijnde een strategisch research centrum voor de maakindustrie, alsook van “Open Manufacturing Campus” in Turnhout.

Miko N.V. wenst Mevr. Bruynooghe te danken om deze taak als bestuurder op zich te willen nemen en wenst haar veel succes.

OVER MIKO

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 40-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep haalde in 2017 een omzet van 205 miljoen euro, waarvan 53 % in het koffiesegment en 47 % in het kunststofsegment. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *