home Beurs of evenement Tien Redenen om Gastronomie/Fine Food Professional te komen bezoeken

Tien Redenen om Gastronomie/Fine Food Professional te komen bezoeken

Op maandag 5 november staat het Elicium van RAI Amsterdam boordevol activiteiten in het kader van Gastronomie/Fine Food Professional 2018. U kunt zelf komen proeven en hierbij aanwezig zijn in een van de vier kook- en wijntheaters.

 

De Tien belangrijkste Redenen om ook te komen op een rijtje:

 

  1. Lancering Proefschrift Restaurants Jan van Lissum gaf 12 jaar de restaurantgids Gault&Millau uit maar hij en zijn team presenteren op 5 november hun nieuwe online restaurant platform ‘Proefschrift Restaurants’. Niet meer eenmaal per jaar in een gids, maar gedurende het hele jaar door volgen er restaurant recensies door onafhankelijke inspecteurs.

 

  1. 14 Michelin sterren

Meer dan 17 Chefs zullen acte de présence geven. Samen vertegenwoordigen zijn 14 Michelinsterren. Onder hen bijvoorbeeld de gerenommeerde tweesterrenchefs Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, masterclass met kaviaar), Erik van Loo (Parkheuvel**, masterclass met Label Rouge scharrelpluimvee) en Soenil Bahadoer (De Lindehof **)  . Maar ook de éénsterrenchefs Arjan Bisschop (De Heeren van Harinxma *), Huub van der Velden (Cheval Blanc *), André Gerrits (’t Amsterdammertje*) en Vilmos Dohnal (Vermeer *). Maar natuurlijk ook andere Chefs die reeds naam en faam maken.

 

  1. Copa Jerez en Persian Caviar Trophee kookwedstrijden

Altijd al benieuwd geweest hoe kookwedstrijden gaan of hoe je zelf een keer mee zou kunnen doen? Kom inspiratie opdoen en zie de verschillende kandidaten aan het werk! Gedurende deze dag vinden er namelijk diverse kookwedstrijden plaats, zoals de nationale finale van de Copa Jerez en de Persian Caviar Trophee. De winnaars van de Riesling Weeks laten u hun winnende combinaties proeven.

 

  1. Showcases en kaastafels

De kandidaten voor de Beste Fromager van het Jaar Showcase bouwen hun kaastafels op tijdens hun Showcase op de beursvloer. Deze kunt u gedurende de gehele dag komen bewonderen. Verder kunt u ook bij de andere Showcases aanwezig zijn waar kandidaten strijden om de Proefschrift Restaurant Awards die in de avond uitgereikt zullen worden. Het gaat daarbij om Talentvol Chef, Talentvol Sommelier, en Talentvol Gastheer/Gastvrouw.

 

  1. Sherry Masterclass Niemand minder dan César Saldaña komt speciaal uit Spanje over voor het geven van zijn Sherry Masterclass met als thema Terroir versus palomino druif. Saldaña is algemeen directeur Consejo Regulador van de DO’s Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Vinagre de Jerez en Brandy de Jerez.

 

  1. Panel Discussie over restaurant recensies

Op de dag van de lancering van online restaurant platform Proefschrift Restaurants gaat journalist Hans van de Meeberg de uitdaging aan! Wat is de wisselwerking tussen Chefs en recensies? De panelleden: Lot Piscaer (Ag Gouden Pollepel), Joel Broekaert (NRC), Jacques Hermus (Dagblad van het Noorden), Rick Swinkels (Jacobsz), Richard van Oostenbrugge (212) en Adrian Zarzo (o.a. Habraken-Zarzo, Valenzia etc.).

 

  1. 30e Proefschrift Wijnconcours De ruim 150 finalewijnen van het 30e Proefschrift Wijnconcours zijn allemaal te proeven bij hun importeurs. Graag vertellen zij u meer over hun opgevallen wijnen. De ideale plaats om betaalbare wijnen te vinden om uw wijnkaart of huiswijn een upgrade te geven! Maar ook om wijnen in het hogere segment tot 50 euro consumentenprijs te ontdekken. De winnaars worden om 17.30 uur bekend gemaakt.

 

  1. Exposanten

Last but not least, onze exposanten vertellen u graag meer over hun bijzondere producten zoals brood, charcuterie en jamon Iberico, ciders, cressen, desserts, gedroogd fruit, glazenspoelmachines, kaviaar, kazen, kleding voor in de keuken en de bediening, olijf- en pompoenolie, paté, scharrel pluimvee, sherry, truffels, (orange) wijn, wijnklimaatkasten, zalm etc. etc.

 

  1. Orange Wine Revolution

Orange wijnen zijn hot en trendy. Join daarom het Orange Wine Festival waar ook de slowfood chef Bledar Kola van restaurant Mullixhiu in Tirana (Albanië) en chef Janez Bretovz van restaurant JB in Ljubljana (Slovenië) komen koken. Verder zullen bijna 20 producenten van Orange wijnen uit Albanië, Georgië, Italië, Oostenrijk, Slovenië en  Spanje u graag over hun passie en bijzondere manier van wijn maken vertellen!

 

  1. Gramona Wedstrijd

De winnaar van de Gramona Amuse wedstrijd, restaurant Bridges uit Amsterdam, zal hier samen met Wijnimport J. Bart hun winnende amuse combinatie met Gramona cava presenteren.

Wilt u op maandag 5 november aanwezig zijn Gastronomie/Fine Food Professional in het Elicium van RAI Amsterdam?

 

 

U kunt zich hier registreren: https://survey.summit.nl/TWFA/bezoekers/open/4c724c61-726e-476b-a6ea-e91bf0394d30

 

Openingstijden: 12.00-21.00 uur. Programma en aanvullende informatie: www.vakbeursgastronomie.nl, www.proefschrift.nl en op de Facebookpagina van The Wine and Food Asoociation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *