home Nieuws Werkgeverslasten voor horecaondernemers in 2019 eenmalig lager

Werkgeverslasten voor horecaondernemers in 2019 eenmalig lager

De werkgeverslasten die horecaondernemers betalen voor hun medewerkers, dalen in 2019 met gemiddeld 0,6% ten opzichte van 2018. Deze daling komt vooral doordat het ww-reserve horeca wordt opgemaakt. In 2020 stijgen deze lasten wel weer.

Eenmalig minder sectorpremie

De eenmalige verlaging loopt alvast vooruit op een wetswijziging waarmee sectorpremies ww verdwijnen. In 2020 is er nog maar één landelijke ww-premie. Die premie maakt onderscheid tussen een vast- en een flex-contract. In 2020 zal daarom de gemiddelde premielast voor een horecawerkgever flink stijgen. KHN vindt die nieuwe premies slecht voor de horeca: het is een strafheffing op flexwerken en de premies zijn contraproductief.

Vanaf 2019 minder inkomstenbelasting en inhouding loonheffing

De inhouding van de loonheffingen op het loon van de werknemer wordt vanaf 2019 lager. Dit komt doordat de opbrengsten van onder andere de btw-verhoging van 6% naar 9% voor minder inkomstenbelasting wordt gebruikt.

Download belastingen en premies 2019

Download hier het overzicht van belastingen en premies voor 2019.*

*LET OP: De percentages en bedragen kunnen nog veranderen na de politieke begrotingsdebatten in november en begin december 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *