home Nieuws Winnaars 30e Proefschrift Wijnconcours gehuldigd

Winnaars 30e Proefschrift Wijnconcours gehuldigd

Een van de highlights van 8e editie van Gastronomie-Fine Food Professional, maandag 5 november in het Elicium van RAI Amsterdam, was de uitreiking van de Proefschrift Restaurant Awards.

De uitreiking van de awards, 18 in totaal, vormde tevens de start van het nieuwe online restaurantplatform, ProefschriftRestaurants.nl, dat vanaf 6 november live is. Het platform presenteert een onafhankelijke selectie van de leukste, boeiendste en beste restaurants van het moment. Ingedeeld in vier prijscategorieën, beoordeeld door ervaren professionals, en voortdurend bijgewerkt aan de hand van het laatste nieuws en de meest recente restaurantbezoeken.

De volgende restaurants en professionals werden afgelopen maandag gehuldigd:

Restaurant van het Jaar (tot € 55): Beyerick, Zeist

 

Restaurant van het Jaar (tot € 75): Vermeer, NH Barbizon Palace, Amsterdam

 

Restaurant van het Jaar (tot € 100): Bij Jef, Den Hoorn (Texel)

 

Restaurant van het Jaar (vanaf € 100): Ciel Bleu, Okura, Amsterdam

 

Chef van het Jaar (restaurants tot € 55): Jan Smink, Smink, Wolvega

 

Chef van het Jaar (restaurants tot € 75): Nico Boreas, Sabero, Roermond

 

Chef van het Jaar (restaurants tot € 100): Arturo Dalhuisen, The White Room, Amsterdam

 

Chef van het Jaar (restaurants vanaf € 100): Dick Middelweerd, De Treeswijkhoeve, Waalre

 

Talentvol Chef van het Jaar: Thijs Meliefste, Restaurant Meliefste, Wolphaartsdijk

 

Sommelier van het Jaar: Arjen Pleij, Kasteel Engelenburg, Brummen

 

Talentvol Sommelier van het Jaar: Stefan Wierda, Restaurant Hotel Merlet, Schoorl

 

Gastheer|Gastvrouw van het Jaar: Marc Boeljon, De Posthoorn, Monnikendam

 

Ex aequo – Talentvol Gastheer|Gastvrouw van het Jaar: Janine Kinderman, De Zeeuw, Haarlem / Marco Westra, Bridges, Amsterdam

 

Wijn|Spijs Specialist van het Jaar: Jean Luc Etienne, Parkheuvel, Rotterdam

 

Prijs|Plezier van het Jaar            : Bistro Vive la Vie, Groningen                         

 

Fromager van het Jaar: Iris Schot, Restaurant Central Park, Voorburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *