home Nieuws Horecastudenten strijden om kampioenschap Oost Nederland

Horecastudenten strijden om kampioenschap Oost Nederland

Op dinsdag 12 en woensdag 13 februari 2019 strijden studenten van diverse horeca opleidingen om het kampioenschap van Oost Nederland. Koks, gastvrouwen en -heren, managers in opleiding, docenten en leermeesters strijden om de titel ‘Horecatalent Oost Nederland’. Ook is er een Sligro bokaal te winnen voor de best presterende onderwijsinstelling. De Horeca Talentendagen vinden plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Deze bijzondere industriële locatie bevindt zich op het DRU Industriepark, het terrein van voormalig ijzergieterij DRU onder andere bekend van de oranje potten en pannen.

Over Stichting Horecatalent van de Achterhoek
De organisatie van het evenement is in handen van Stichting Horecatalent Achterhoek. Ieder jaar organiseert deze stichting een kampioenschap onder alle horecaopleidingen in de regio. Doel van de wedstrijden is een extra impuls te geven aan de motivatie en vakkennis van studenten. Deelnemende horeca opleidingen aan de twaalfde editie van de Horeca Talentendagen zijn ROC Aventus, ROC Nijmegen, Graafschap College, Rijn IJssel vakschool Wageningen en het ROC van Twente.

Debatteren tijdens het Lagerhuis
Tijdens de Horeca Talentendagen in 2019 wordt ook een Lagerhuisdebat (bekend van TV) georganiseerd. Horeca, Koninklijke Horeca Nederland, regionaal MBO Onderwijs en vakbond FNV gaan met het bedrijfsleven en studenten in discussie over verschillende stellingen die gerelateerd zijn aan de horecabranche. Iedereen is van harte welkom het Lagerhuis bij te wonen.

Kijk voor meer informatie over Horecatalent van de Achterhoek op de website www.horecatalentachterhoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *