home Nieuws Koken zonder pannen!

Koken zonder pannen!

U weet, het is een enorme uitdaging in de horeca: de keuken perfect draaiende houden met een minimum aan koks. Het is haast niet te doen. Of toch? Jawel hoor, met het Block Menu concept van Willem van de Velde Foodproduct is er geen vuiltje aan de lucht. ‘Het is helaas steeds lastiger goed keukenpersoneel te vinden en dat probleem wordt in de nabije toekomst alleen maar groter. Wij hebben er een oplossing voor,’ zegt Willem van de Velde.

Koken zonder pannen een sprookje? En als het wel kan, hoe is het dan gesteld met de kwaliteit? Iedereen die Willem van de Velde ook maar een beetje kent, weet dat hij al een kleine 20 jaar niets liever doet dan zoveel mogelijk mensen gelukkig maken met prachtige foodproducten. Willem: ‘Voor ons was het de opgave mooie producten te  vinden die geen vorm van mise en place meer nodig hebben en die na verwarmen direct geserveerd kunnen worden. Met het Block Menu concept creëer je rust in de keuken, kan je werken zonder gediplomeerde koks en weet je zeker dat je gasten gelukkig zijn.’ Ambachtelijk gemaakt

Block Menu producten zijn gemaakt volgens authentieke recepturen en bereid met verse grondstoffen. De producten zijn ALTIJD gekookt volgens de zelfde recepturen, dus is de continuïteit gewaarborgd. Een compleet assortiment bestaande uit ca.200 producten met voor- , hoofd- en nagerechten. Met de maaltijd componenten kan iedereen binnen 15 minuten een restaurantwaardig gerecht serveren. Block Menu levert gemaksvoeding die zelfs in vijfsterrenhotels wordt geserveerd. Willem: ‘ Block Menu is voortgekomen uit het concept van Eugen Block die in de jaren zestig een methode bedacht waarmee het koken in de horeca sterk werd vereenvoudigd, zonder dat daarbij in smaak of voedingswaarde werd ingeboet. Zijn convenience food is van voortreffelijke kwaliteit …en is in de hedendaagse keuken niet meer weg te denken. ‘

Smaak staat voorop

De smaak staat absoluut voorop bij Block Menu. Dat betekent dat in de keukens van Block Menu ambachtelijk wordt gekookt, terwijl de producten vervolgens innovatief worden verpakt. Zo wordt de Kalfs Ossobuco per stuk vacuüm verpakt en sous vide gegaard op grootmoeders wijze, met echte kalfsschenkel en groenten, zonder onnatuurlijke toevoegingen. Door de sous vide bereiding blijven kwaliteit, smaak, aroma en voedingswaarde volledig behouden. Willem: ‘Alle soepen, vleesgerechten, dressings, visgerechten, warme sauzen en hoofdgerechten worden met liefde gemaakt en de meeste portion packs hoeven alleen maar au bain-marie verwarmd te worden. Desgewenst kan men zijn eigen handtekening zetten op een component of gerecht door te spelen met de opmaak van het bord.

Ben je ook toe aan een efficiencyslag in de keuken? Neem dan contact op met Willem van de Velde! Telefoon: 026-3650679. Website: https://www.willemvdvelde-foodproducts.nl/partner/block-menu/

Meer dan gemak

Gemak dient de kok, dat is waar. Maar Block Menu heeft nog een aantal andere belangrijke voordelen:

  • De maaltijdcomponenten laten zich makkelijk calculeren

 

  • Constante kwaliteit

 

  • Geen derving

 

  • Besparing op personeelskosten

 

  • Lange houdbaarheid                                                                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *