home Nieuws 10 topchefs voor exclusief diner Gault&Millau 2019

10 topchefs voor exclusief diner Gault&Millau 2019

Gisteren, 3 december, presenteerde Gault&Millau haar toonaangevende restaurantgids voor 2019. Aansluitend op de gidspresentatie en awardshow, waarin de beste restaurants en chefs van Nederland worden bekroond, werd voor het eerst een liefdadigheidsevent georganiseerd met gastronomisch diner. Exclusieve cateraar Famous Flavours met Patron Cuisinier Tobias Overgoor verzorgde de culinaire invulling op unieke wijze en deed dit samen met tien Nederlandse top chefs. Een primeur in de culinaire wereld. 

Tien chefs, tien gangen

Tien topchefs Soenil Bahadoer van restaurant de Lindenhof (Nuenen), Dennis Huwaë van restaurant Daalder (Amsterdam), Chris Naylor van restaurant Vermeer (Amsterdam), Marleen en Jeroen Brouwer van de Loohoeve (Schoonloo), Paul Hartering van Gebr. Hartering (Amsterdam), Jac Rijks van L’ami Jac (Utrecht), Taks Yuen van Mei Wah (Eindhoven), Yuri Wiesen van restaurant Wiesen (Eindhoven), Jim de Jong van restaurant de Jong (Rotterdam), Mike Cornelissen van restaurant Rijnzicht (Doornenburg) en Onno Kokmeijer van Ciel Bleu (Amsterdam) verzorgden samen een tien-gangen diner voor 400 gasten. Onder leiding van chef-kok Jasper Gronert van Famous Flavours bedacht én bereidde iedere chef één van de onderdelen van het diner: zes amuses en vier gangen. Zo presenteerde Soenil Bahadoer zijn signature dish in een amuse en bereidde Onno Kokmeijer het hoofdgerecht.

Voedselhulp op de kaart

Het exclusieve diner was onderdeel van de Mastercard Nederland World Food programme liefdadigheidsevent. Met entertainment, bijzondere veilingen en een diner van de culinaire top zette Gault&Millau zich samen met Mastercard in om naast de Nederlandse gastronomie ook een ander belangrijk thema op de kaart te zetten: voedselhulp aan kinderen. Door zo veel mogelijk donaties in te zamelen zorgen zij voor schoolmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden. Mastercard Nederland verdubbelt het totale bedrag aan donaties.

Nieuwe weg

Gault&Millau is onder leiding van Godfried van der Lugt dit jaar een nieuwe weg in geslagen. Een moderne invulling van de gids met een vernieuwde presentatie. Met een focus op innovatie, catering op topniveau en gastronomie, past Famous Flavours bij het nieuwe Gault&Millau. Founder en Patron Cuisinier Tobias Overgoor werkt regelmatig met de top van de Nederlandse chefs en is om die reden een logische partner om de gidspresentatie nieuw leven in te blazen.

Over Famous Flavours

Famous Flavours is een exclusieve cateraar voor corporate events en private parties en in 2008 opgericht door Tobias Overgoor. Na een carrière als kok bij onder meer drie sterrenrestaurant Ledoyen in Frankrijk, ontwikkelde hij zich tot specialist in de catering en startte hij zijn eigen cateringbedrijf. Met hoogstaande gerechten, samenwerkingen met topchefs en een innovatieve concepten wil hij de cateringbranche naar een hoger niveau tillen. De cateraar groeide in tien jaar tijd uit tot Nederlandse topcateraar en heeft onder meer klanten als het Van Gogh Museum, Dior en urban corporates zoals Google van catering- en foodconcepten voorzien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *